Sluti na El Klasiko u finalu: Kalinić najefikasniji u Barsinom brejku

Vreme čitanja: 1min | ned. 11.06.23. | 21:10

Blaugranu deli još jedna pobeda do plasmana u finale ACB Lige, Unikaha pala u Malagi – 90:79

Ljuljala se Barselona posle lošeg izdanja na fajnal-foru i neispunjenih ciljeva. Dozvolila Unikahi da napravi brejk u Kataloniji, ali je smogla snage da nagovesti plasman u finale ACB Lige.

Na pobedu Unikahe u Barseloni, tim Šarunasa Jasekevičijusa odgovorio je brejkom i vođstvom u polufinalnoj seriji – 90:79. Barselonu deli još jedan trijumf od plasmana u finale i potencijalnog El Klasika.

Izabrane vesti

Morali su igrači Barselone da u drugom poluvremenu meča u Malagi obuku radničke kombinezone i odličnom odbranom izrudare pobedu. Unikaha je odlično šutirala u prvom poluvremenu, ali je na kraju platila ceh visokom intenzitetu meča. Delovala je Barselona odmornije i uspela da odgovori na 26 poena Unikahe u drugoj četvrtini.

Pronašao je Jasekevičijus idealnu petorku, u kojoj je dominirao srpski reprezentativac Nikola Kalinić. Bivši član Crvene zvezde je zajedno sa Argentincem Laprovitolom i Nikolom Mitorićem bio najefikasniji u gostujućem timu. On je meč završio sa 12 poena (šut iz igre 7/5). Solidan je bio i Kurik sa deset poena.

Ključnu razliku Barselona je u trećem kvartalu, kada je Unikaha promašila nekoliko otvorenih pokušaja za tri poena. Dovoljno je to bilo da Barsa ode na dvocifrenuv prednost, a potom i reši pitanje pobednika na početku poslednjeg kvartala. Barselona je dva minuta pre kraja stigla do 14 poena prednosti. Povratka za Unikahu nije bilo.


tagovi

KK BarselonaNikola KalinićNikola Mirotić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara