Komentari na vest

Špancima na putu ka 11. uzastopnom polufinalu Evrobasketa stoji Leteći Finac Markanen

P

PD

pre preko 1 godinu

Markanen je svoje ispucao protiv Hrvata. Biće dobar i protiv Španaca ali 43 poena neće dati ni približno, to je moglo da dozvoli samo ekipa kao Hrvatska . Sportski pozdrav
O

OkosBokos

pre preko 1 godinu

Spanci ce na kraju biti, kao i uvek, biti najpametniji. Smena generacije, dovedu potpunog stranca. Kad god su trebali da odu na laksu stranu zreba, oni “slucajno” podbace u poslednjoj utakmici. Tako su iskoristili priliku da 2x osvoje SP kada su Ameri bili slabi, tako su isli u finala OI umesto da se sretnu sa Amerima u 1/2. Da l ce iko to pamtiti, nacin na koji su postigli uspehe, nece. Samo mi drvimo neke nase price i posle se pitamo sto ne uspevamo.
l

loko poko

pre preko 1 godinu

Gledam samo koliko se tenzija i prica pravi.Ok svi igraju kosarku ali ako je upitno ko ce izmedju Spanije i Finske?onda stvarno,sto ne znaci da ne moze da se desi kao mi protiv Italije.Ali mi smo posebna prica,iole ozbiljnija ekipa ne bi dozvolila onako resetanje trojki od ITA i onakvu nonsalatnost u odbrani pojedinaca.Tako da iako je Spanija osvezila generaciju to je svakako kvalitetniji sastav mnogo.Hrvatska je posebna prica jos ako treba dodati da omoguce ekipi da im da kos na 0.1 stotinku o cemu da oricamo i kao takvi Grvati su do 5 min pre kraja igrali egal sa Fincima. Koji su jos igrali sa Izraelom jednom od najslabijih ekipa na turniru inizgubili,a Poljacima su igrali manje od 18 sati odmora Poljaka a Cesima nije igrao Satoransi,od Srbije razvaljeni. S druge strane Spanija je vec dve priljatelske igrala sa Litvancima i Grcima.I pobedila samo Grke bez Janisa a id Litvanije obe izg na jednu loptu.U eliminacionom dobili Litvu i pobedili Turke.Svakako sa mnogo jacim protivnicima su igrali nego Finska. Pa ako je odjednom ovaj Markanen tolika pretlja onda neka se Spanci upucaju da su uspeli da eliminisu jednog po meninod prva 3 favorita a da posle ispdnu od Finske.Onda je to za njih veci samar nego da su recimo odmha ispali od Litve.Salin je ored penzijim Koponen vec u oenziji.Ok sastav ali nista vise od toga i za ovu Spaniju koja ima mlad ali itekako iskusan sastav,jer imaju veliki broj bitnih utakmica u spanskoj ligi od Finaca. Spanci su jedini kiks imali sa Belgijim koja na kraju se pokazalo uopste nije losa ekipa jer su igrali 35 min egal sa Slo cak i pocetkom 4/4 poveli.