Lorenzo Braun (©Star Sport)
Lorenzo Braun (©Star Sport)

Španija radi na ekspresnoj naturalizaciji Lorenza Brauna!

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.05.22. | 11:33

Povreda Rikija Rubija i odluka Ćaća Rodrigeza da ode u penziju tera Crvenu furiju da po hitnom postupku nađe plejmejkera za Evrobasket

Lorenzo Braun ovog leta će najverovatnije da zaduži opremu novog tima, ali ne kluba već reprezentacije. I to ne bilo koje već – Španije!

Iberijskim poluostrvom odjekuje vest da je Košarkaški savez Španije poslednjih nedelja u postupku ekspresne naturalizacije iskusnog plejmejkera za Evrobasket koji startuje 1. septembra.

Izabrane vesti

Sam proces dobijanja španskog državljanstva neće biti laka. Naime, Braun bi morao da se odrekne američkog pasoša koji je istorijski možda i najvažniji dokument, posle čega bi mu bili dodeljeni španski papiri. Savez radi po ubrzanom postupku da se ova operacija završi što pre, ali trenutno postoji opasnost da se sve ne završi ipak na vreme do početka Evrobasketa.

Razlog zašto je Španija krenula u ovu avanturu jeste ozbiljna povreda Rikija Rubija koga sigurno neće biti na kontinentalnom prvenstvu, dok je Ćaćo Rodrigez posle Olimpijskih igara u Tokiju stavio tačku na reprezentativnu karijeru. Zbog toga Crvena furija nema adekvatnog organizatora igre, a Braun je prepoznat kao moguće rešenje najviše iz razloga što ga selektor Serđo Skariolo dobro poznaje iz vremena kada su zajedno bili u Torontu u periodu od jula 2017. do januara 2019. godine.

Čak i pored velike želje, procedure moraju da se ispoštuju, a u Španiji su one duge i prolaze rigorozne kontrole. Zbog toga postupak traje određeni vremenski period, pa ostaje velika dilema hoće li se završiti do avgusta, kada ide prijava igrača za takmičenje i već prvog dana septembra se ulazi u turnir.

Španija igra u Grupi A koja se igra u Tbilisiju zajedno sa domaćom Gruzijom, te Turskom, Belgijom, Bugarskom i Crnom Gorom koja je nedavno zamenila Rusiju zbog odluke da svi timovi i selekcije iz ove zemlje budu izbačeni iz međunarodnih takmičenja.


tagovi

Evrobasket 2022košarkaška reprezentacija ŠpanijeLorenzo BraunSerđo Skariolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara