Huan Nunjez (©fiba.basketball)
Huan Nunjez (©fiba.basketball)

Španski biser Huan Nunjez odustao od NBA drafta

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.04.23. | 18:59

Talentovani košarkaš nemačkog Ulma odlučio da se ne prijavi ovog leta

Sve veći broj igrača iz Evrope se prijavljuje za NBA draft, učinio je nedavno to i Viktor Vembanjama za kojeg se predviđa da će prvi biti izabran. Prijave su popunili i talentovani srpski košarkaši Tristan Vukčević iz Partizan Mozzart Beta i Mihailo Bošković iz Igokee, ali jedan od najvećih bisera španske košarke Huan Nunjez je odlučio da im se ne pridruži.

Kako prenosi ekspert za Draft, novinar ESPN-a Džonatan Givoni, bivši košarkaš madridskog Reala neće izaći na predstojeći Draft, ali bi zato na leto 2024. godine mogao da bude izabran u prvoj rundi.

Izabrane vesti

Nunjez se 2015. godine pridružio omladinskom pogonu Real Madrida, da bi 2020. bio proglašen za MVP-a kvalifikacionog ANGT turnira za Juniore. Godinu dana kasnije osvojio je ANGT sa Kraljevskim klubom, a iako je igrao tokom svih mečeva u grupnoj fazi, nije pomogao sa igračima u borbi za trofej, jer je dobio poziv Pabla Lasa usled loše kadrovske situacije u prvom timu.

Debitovao je za Blankose u junu 2021. godine i to u polufinalu ACB lige, a postao je čak 16. član omladinskih selekcija kojem je šansu u prvom timu ukazao Laso.

Minule sezone je povremeno dobijao šansu u seniorskoj ekipi, ali je minulog leta odlučio da potpiše trogodišnji ugovor sa nemačkim Ulmom, kako bi dobio više prostora za igru. Iza sebe ima sasvim solidnu sezonu, pošto je prosečno beležio osam poena i četiri asistencije u Bundesligi, 7,6 poena i 4,4 završnih dodavanja u Evrokupu.

"Osećao sam da moram da napustim Real da bih nastavio da rastem i učim. Ovo je važan korak u mojoj karijeri jer je mladom igraču potrebna minutaža. U Španiji nije bilo tako lako da odem u drugi tim jer je Real imao pravo prečeg odbijanja, odnosno mogu da pariraju drugim ponudama. tada se pojavila opcija sa Raciofarmom (Ulmom). To je mesto u kome ih nije briga za godinu rođenja, a klub vode veoma mladi ljudi. Pružaju mogućnost", obrazložio je svojevremeno odluku da napusti Real u intervujuu za El Pais.

Čini se da mladi košarkaš donosi dobre odluke po karijeru. Dobio je pravu priliku u Ulmu, imao odlične uslove za razvoj sa samo 18 godina, a sada je odlučio da ne žuri sa odlaskom u NBA, kako bi popravio izglede na Draftu dobrim nastupima na Starom kontinentu. Ugovorom je vezan za Ulm, ali videćemo da li će i naredne sezone braniti boje ovog nemačkog tima, sa kojim ga do kraja sezone najverovatnije očekuje i plej-of Bundeslige. U Evrokupu je stigao do četvrtfinala, sakupio vredno iskustvo, a u utakmici za polufinale protiv Turk Telekoma u Ankari, bio je jedan od najboljih u ekipi bivšeg nemačkog reprezentativca Antona Gavela sa 16 poena.



tagovi

Huan NunjezUlmNBA draft

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara