Nikola Milutinov, Dejan Davidovac i Vasilije Micić (Foto: MN Press)
Nikola Milutinov, Dejan Davidovac i Vasilije Micić (Foto: MN Press)

Srbija protiv Slovenije bez Milutinova, Bjelice, Gudurića i Koprivice

Vreme čitanja: 1min | sre. 17.08.22. | 18:57

Selektor Svetislav Pešić sa 13 igrača na raspolaganju u Stožicama

(Od specijalnih izveštača iz Ljubljane)

Košarkaška reprezentacija Srbije u okviru priprema za početak druge faze kvalifikacija za Mundobasket, ali i Evropsko prvenstvo, večeras (20.15) u Stožicama gostuje aktuelnom šampionu Starog kontinenta - Sloveniji. Dvorana u Ljubljani je rasprodata i sve je spremno za pravi košarkaški spektakl.

Izabrane vesti

Zbog povreda neće nastupiti Aleksa Avramović i Nemanja Bjelica. a večeras u timu neće biti ni Nikole Milutinova, Marka Gudurića i Balše Koprivice.

Bek Fenerbahče i centar Partizana su u pobedi nad Crnom Gorom krajem prošle sedmice bili bez poena, dok je Milutinov uz Nikolu Jokića (16) i Vasilija Micića (13) bio naš najefikasniji igrač sa 12 postignutih poena.

Večeras će šansu protiv Slovenaca dobiti Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Jagodić Kuridža, Ognjen Jaramaz, Nikola Jokić, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Vanja Marinković, Vasilije Micić, Nemanja Nedović, Filip Petrušev, Dušan Ristić i Boriša Simanić.

Slovenija sa druge strane nema kadrovskih problema, te će nastupiti o najjačem sastavu. Najveću opasnost po Orlove svakako će predstavljati tandem Luka Dončić - Goran Dragić, ali ne smeju se potceniti ni Jaka Blažič, Vlatko Čančar, Zoran Dragić, Edo Murić, Klemen Prepelič, Majk Tobi i drugi.


Pišu: Bojan BREZOVAC i Nikola MILORADOVIĆ


tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeNikola MilutinovMarko Gudurićkošarkaška reprezentacija Slovenije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara