Srpski kadeti ukaljali ugled, poraz od Dominikanske Republike

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.07.18. | 09:59

Šut sa distance potpuno nestao, David Garsija uneo veliku pometnju...

Kadetska reprezentacija Srbije osvojila je deseto mesto na Svetskom prvenstvu u Argentini, pošto je u poslednjem meču za plasman bolja bila Dominikanska Republika rezultatom 82:77 (20:18, 18:21, 24:27, 20:11). Orlići su propisno ukaljali ugled u meču za razigravanje, pošto su u dalekom Santa Feu odigrali još jednu prilično lošu utakmicu

Presudna je bila završna četvrtina u kojoj je napad Srbije potpuno zakazao. Toliko da je ostala na svega 11 ubačenih poena, što je protivniku ostavilo prostor da polovinom četvrtine zaokrene rezultat i nešto kasnije overi deveto mesto. Srbija je do polovine završnog kvartala imala vođstvo, ali je posle rezultata 70:67 igra potpuno stala. Dominikanska Republika je serijom 13:2 u naredna tri minuta potpuno okrenula stvari, stigla do vođstva rezultatom 80:72, posle čega Srbija nije imala drugog izbora nego da krene na sve ili ništa. Istina, Srbija je na nešto manje od dva minuta pre kraja stigla do minusa od samo tri poena posle trojke Đorđa Pažina (77:80), njegove jedine na celoj utakmici posle devet uzastopnih promašaja, ali je to bio poslednji trzaj naših mladih igrača. David Garsija je do kraja utakmice postigao još dva slobodna bacanja, po jedno u dva odvojena izvođenja, a Srbija je sve promašila.

Izabrane vesti

Dominikanska Republika je dobrano iskoristila svaku lošu procenu ekipe Slobodana Klipe i upravo iz grešaka postigla čak 26 poena. Srbija je tokom utakmice potpuno ostala bez šuta sa distance i na kraju je imala katastrofalnih 2/25! Zbog toga se cela igre Srbije svela na dešavanja u reketu, odakle je stiglo 62 poena. 

Najefikasniji igrač u timu Srbije bio je Aleksa Marković sa 23 poena, dok je Andrej Pokuševski imao 16 poena i 14 skokova. Kod Dominikanske Republike David Garsija je skupio 24 poena i 13 uhvaćenih lopti.

Foto: MN Press


tagovi

kadetska košarkaška reprezentacija SrbijeAleksej Pokuševski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara