Luka Vildoza (©Starsport)
Luka Vildoza (©Starsport)

Sud odlučio: Vildoza da Baskoniji vrati milion evra zbog odlaska u NBA, pa Zvezdu

Vreme čitanja: 1min | pon. 15.01.24. | 15:13

Crveno-beli nedužni, ali Argentinac će morati da vrati pare. Baski traže duplo više

Venecija se ustremila na Bruna Kabokla iz Partizan Mozzart Beta, a Baskonija je krenula na Luku Vildozu, nekadašnjeg košarkaša Crvene zvezde.

I u oba slučaja njihovi bivši klubovi dobili su sudske procese protiv igrača koji su u poteri za ugovorima u Beogradu jednostrano raskidali ugovore sa dotadašnjim poslodavcima.

Izabrane vesti

Baskonija je danas objavila da je sud u Vitoriji prihvatio njene argumente u sporu sa argentinskim asom i Vildozi naložio da baskijskom klubu vrati okruglo milion evra na ime naknadne zbog jednostranog raskida ugovora.

Podsetimo, Vildoza je iz Baskonije prvo otišao po ugovor sa Njujork Niksima, kada ga nije dobio dogovorio se sa Milvoki Baksima, a kada ni tamo nije prošao rešio je da se vrati u Evropu i zadužio je crveno-belu opremu. Samo što je po španskim propisima, koji baš ne važe na nivou celog kontinenta, Baskonija zadržala “evropska prava” na Vildozin ugovor. Odnosno prava na svaku drugu ligu van NBA lige. Kako on nije došao kod njih, Baskonija ga je tužila i dobila.

Odmah da razjasnimo, kao i u slučaju Kabokla i Partizana, i ovde sav teret pada na igrača. Zvezda nije dužna ništa da plati i ovo nema veze sa njom. S tim da Baski ni sada nisu sasvim zadovoljni, jer tvrde da je u njihovom ugovoru sa Vildozom postojala jasna klauzula u visini od 2.000.000 evra, pa će sada podneti žalbu pred Vrhovnim sudom.


tagovi

Luka VildozaBaskonijaKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara