Vildosa (© Star sport)
Vildosa (© Star sport)

Suđenje Luki Vildosi zakazano za 27. oktobar

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.07.23. | 03:19

Čeka se rasplet višemesečne zavrzlame

Prvo su ga prijavili, sad će se sa njim sresti na sudu. Nagovestili su još prošle jeseni čelnici Baskonije da će isterati na čistac slučaj Luka Vildosa i izgleda da su uporni u toj nameri. O tome svedoči informacija da je ročište na kome bi trebalo da se pojavi argentinski košarkaš zakazano za 27. okrtobar u Vitoriji.

Tad bi moglo da bude jasnije ko je u pravu u različitim tumačenjima propisa, koja očigledno zahtevaju intervenciju sudskih organa. Sve povodom odluke Vildose da, početkom prethodne sezone, potpiše ugovor sa Crvenu zvezdu. Za tri i po meseca će se znati da li će španski klub dobiti finansijsku nadoknadu koju je tražio usled dolaska plejmejkera u Srbiju. Mediji na Iberijskom poluostrvu su inicijalno baratali sumom od 2.000.000 evra.

Izabrane vesti

Problem je nastao usled činjenice da je po okončanju epizode u NBA ligi, gde je nosio dres Milvoki Baksa, Vildosa stigao na Mali Kalemegdan, bez znanja Baskonije. U Vitoriji se pozivaju na činjenicu da su polagali prava na igrača i tu je ceo spor. Na šta se prava odnose: da li samo na ACB ligu, što bi amnestiralo i Crvenu zvezdu od krivice ili na bilo koji klub van NBA, kako tvrde čelnici Baskonije?

Zato ostaje otvoreno pitanje kojim argumentima će se Baski pojaviti na sučeljavanju 27. oktobra. U sali će se svakako naći Vildosin advokat ili više njih, zavisno od procene, možda i sam Luka, pod uslovom da u tom trenutku ne bude obaveza u Panatinaikosu.

U slučaju potpisivanja ugovora za klub van NBA, igrač ili klub u koji se priključe moraju finansijski da obeštete Baskoniju“, pisalo je najpšre u klupskom saopštenju, uz napomenu Baskonije da će „nastaviti sa preduzimanjem odgovarajućih pravnih radnji, u odbrani do poslednje granice svojih prava, kako protiv Luke Vildose, tako i protiv Crvene zvezde kao solidarno odgovorne za navedeno ponašanje, u skladu sa propisima Evrolige“.

Zatim se oglasila Zvezda tvrdnjom da je nesmetano registrovala organizatora igre, jer je dobila validan dokument iz Milvokija, Lukini advokati obavestili Baskoniju o svim detaljima procesa, međutim, završnu reč daće – sud.


tagovi

BaskonijaKK Crvena zvezdaKK PanatinaikosLuka Vildoza

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara