Tajler Dorsi (©Starasport)
Tajler Dorsi (©Starasport)

Tajler Dorsi se vratio u NBA, potpisao dvosmerni ugovor sa Dalasom

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.07.22. | 09:39

Minule sezone jedan od najboljih igrača Olimpijakosa odlučio da se vrati u domovinu, iako će moći da odigra samo 50 utakmica u najjačoj ligi sveta

Posle dve sezone u Makabiju Tajler Dorsi je minulog leta potpisao za Olimpijakos. Nastavio je sa odličnim igrama u Pireju, bio jedan od najboljih igrača ekipe Jorgosa Barcokasa koja se domogla Fajnal fora u Beogradu. Osvojio je sa crveno-belima duplu krunu u Grčkoj, bio i MVP kupa. Želeo je klub iz Dvorane mira i prijateljstva da ga zadrži, ali je presudio zov domovine.

Dorsi je dogovorio saradnju sa Dalas Maveriksima. Radio je tokom leta sa timom iz Teksasa i na kraju dobio dvosmerni ugovor, prenosi Šams Čaranija.

Izabrane vesti

Tako će moći da nastupi na 50 utakmica u ligaškom delu sezone za Mavse, a neće imati pravo igranja u plej-ofu. Kada ispuni kvotu moći će da trenira sa timom i prisustvuje mečevima u civilu, a očekuje se i da određeno vreme provede u Razvojnoj ligi u dresu Dalasove filijale Teksas Ledžendsa. Zaradiće 508.891 dolar, što je polovina minimalnog ruki ugovora.

Dorsi je profesionalnu karijeru počeo u Atlanta Hoksima 2017. godine. Jastrebovi su ga odabrali kao 41. pika na NBA draftu, a zadržao se manje od dve godine u Džordžiji. Kratko je bio i član Memfis Grizlisa, pre nego što se odlučio za Evropu.

Iza sebe ima 104 nastupa u najjačoj ligi sveta, uz prosek od 6,7 poena, 2,3 skoka i 1,3 asistencije. Za tri sezone u Evroligi je upisao ravno 100 nastupa i prosečno upisivao 11,5 poena, 2,5 skoka i 1,7 završnih dodavanja.

Bio je i na listi želja Fenerbahčea, ali je na kraju odlučio da se vrati u NBA. Olimpijakos je kao zamenu za košarkaša sa grčkim pasošem angažovao bivšeg igrača Uniksa i Galatasaraja, kao i brojnih NBA klubova Ajzeu Kenana.


tagovi

Dalas MaveriksTajler DorsiKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara