Tina Krajišnik (©fiba.basketball)
Tina Krajišnik (©fiba.basketball)

Tina Krajišnik kao s fronta: Dobro je, "preživela" sam

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.09.22. | 14:45

Iskusna košarkašica igrala s velikim podlivima i posekotinama oko oba oka, ali ipak izdržala ceo meč i upisala dabl-dabl učinak

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Sidneja)

Kapiten košarkašica Srbije Tina Krajišnik počela je meč protiv Francuske sa zaštitnom maskom na licu, zbog povreda koje je zadobila u prethodnim mečevima, a naročito u duelima sa snažnim centrima selekcija Malija. U drugom poluvremenu je ipak skinula zaštitu, jer joj je, kako kaže, više smetala i otežavala nego što je bila od pomoći.

Izabrane vesti

"Dobro je, ’preživela’ sam ovu utakmicu", s olakšanjem je rekla Tina Krajišnik posle meča i dodala da joj je maska stvarala pre svega problem s disanjem.

Ispod oba oka iskusne košarkašice upadljive su „debele“ modrice, od ljubičastih i plavih, pa do onih žute i zelene boje. Iznad desnog oka i velika posekotina. Ali, sve to nije omelo Tinu Krajišnik da odigra 30 minuta i ostvari dabl-dabl, 12 poena i 13 skokova.

"Iskreno, malo sam se plašila jer je postojala mogućnost da ponovo u nekom duelu dobijem udarac u lice, pa da onda moram van terena i da ne mogu da igram. Ali, na sreću sve je bilo okej. Sutra je dan odmora i imaću koliko-toliko vremena da se zalečim", istakla je Tina.

Ona je potvrdila da su za reprezentaciju Srbije utakmice protiv Francuske uvek posebne i da je zbog rivaliteta koji postoji već godinama svaka pobeda nad njima posebno slatka. Ova je naročito važna, kaže Krajišnik, jer je omogućila srpskim košarkašicama da se razmahnu i dođu do onoga za čim su bezuspešno tragale od dolaska u Sidnej.

"Odigrale smo dobru utakmicu iz koje smo dobili upravo ono što smo želeli. To je pre svega da se mi dobro osećamo na terenu, da se bolje povežemo i da mlađe košarkašice pokažu šta umeju. Zaista sam ponosna na njih. Posle ove utakmice treba da nastavimo da rastemo i da u četvrtfinale uđemo hrabro i damo sve od sebe, bez obzira na to ko će biti s druge strane terena“, naglasila je Tina Krajišnik, istinski lider novog, podmlađenog tima Srbije.

Piše: Branko CVETOJEVIĆ


tagovi

Tina KrajišnikKošarkašice Srbiježenska košarkaška reprezentacija SrbijeSvetsko prvenstvo za košarkašice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara