Joanis Papapetru
Joanis Papapetru

TO JE TO: Papapetru zvanično u Partizanu

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.07.22. | 08:50

Crno-beli se pohvalili

Nastavlja Partizan da formira tim snova projektovan da osvoji ABA ligu i ostavi što vidljiviji trag u Evroligi. Ugovor sa crno-belima potpisao je i Joanis Papapetru i tako postao jedno od većih pojačanja crno-belih na prelazu između dve sezone.

Još prošle sedmice je najavljeno da će Grk postati novajlija u ekipi trenera Željka Obradovića i to se zvanično desilo ovog utorka jutro, kad su se crno-beli posredstvom zvaničnog sajta pohvalili krilnim košarkašem. S tim što nisu naveli na koji je vremenski period oročena saradnja, mada to ne menja utisak o pozitivnim vestima za Grobare ovog leta. Pogotovo ako se zna da su prethodno angažovani Danilo Anđušić, Dante Egzum i Džejms Naneli. U međuvremenu je se na dodatnu vernost u trajanju od godinu dana obavezao francuski centar Matijas Lesor.

Izabrane vesti

Papapetru u Humsku dolazi kao rođeni pobednik. Ima 28 godina i doskora je bio kapiten Panatinaikosa. Iz ugovora je „izašao“ tako što su mu Zeleni dali „čiste“ papire, u zamenu da oprost dugova u vrednosti od 300.000 evra. Na taj način je uklonjena izlazna klauzula postavljena na 400.000 evra, pa je Joanis angažovan bez plaćanja obeštećenja.

U karijeri je po dva puta osvajao šampionske titule sa Panatinaikosom, ali i prethodnim klubom, Olimpijakosom, a u Evorligi je igrao devet sezona i baš u jubilarnoj desetoj se očekuje da bude jedan od oslonaca renoviranog Partizana.

Naročito ako se zna da je u prethodnom ciklusu prosečno beležio 12 poena, uz 3,2 skoka u najjačem evropskom klupskom takmičenju.

 


tagovi

Joanis PapapetruKK PartizanFK PartizanABA ligaEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara