TREĆA SMENA: Najbolji Niksi u poslednjih sedam godina, počela je druga liga u Meksiku

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.01.24. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

SANTA KRUZ – MAGUARI, 23.55

(Fudbal – Brazil, Pernambukano)

Izabrane vesti

Počelo je državno prvenstvo Pernambukana, jedno od onih koji se igraju tokom zime. Šampionat Pernambukana je jedan od najneatraktivnijih, nema baš neke velike klubove. Poslednjih sezona za titulu se bore Sport Resife i Nautiko, drugoligaši, a očekuje se da tako bude i sada. Santa Kruz, koji će noćas na teren protiv Maguarija, jedan je od najuspešnijih u ovom takmičenju. Drugi je na listi sa 29 trofeja, poslednji je osvojio 2016. gfodine. U poslednje vreme nije ni blizu tog nivoa, trenutno se takmiči u Seriji D. Niželigaš Maguari nikada nije podizao pehar. Jedini put su se Santa Kruz i Maguari u takmičarskoj utakmici sastali u Pernambukanu u januaru prošle godine, kada su odigrali 1:1.


TEPATITLAN – DORADOS, 02.05

(Fudbal, Meksiko 2)

Počela je Klausura u meksičkoj drugoj ligi. Tepatitlan i Dorados se sastaju u okviru 1. kola. U Aperturi je Tepatiplan ligaški deo završio na šestoj poziciji sa 23 poena, plasirao se u plej-of, a potom tamo poražen u četvrtfinalu od Zakatekasa sa ukupnih 7:2. Dorados je bio pretposlednji na tabeli sa samo 12 poena, samo je Tlakskala bila lošija od njega. U prvom ovosezonskom susretu, sredinom septembra, Tepatitlan je kao gost savladao Dorados sa 2:1, iako je na poluvremenu gubio.


ZEKATEKAS MINEROS – KOREKAMINOS, 04.05

(Fudbal, Meksiko 2)

U Aperturi su fudbaleri Zekatekaas dogurali do polufinala plej-ofa. Tamo eliminisane zato što su bili lošije rangirani u ligaškom delu od Kankuna, a posle dvomeča je bilo nerešeno (3:3). Korekaminos je igrao plej-in, izgubio je od Atletiko La Paza sa 1:0. Ligaški deo Zaketekas je završio na četvrtoj poziciji, Korekaminos na devetoj, iako je među njima razlika bila samo četiri poena. Direktan duel, odigran u julu, završen je 3:3.


DALAS MEVERIKS – NJUJORK NIKS, 02.30

(Košarka, NBA liga)

Odavno Njujork Niksi nisu igrali ovako dobro kao u 2024. godini. Vezali su od 1. januara pet uzastopnih pobeda, a ovo im je prvi put u poslednjih sedam godina da su napravili takav niz. Niksi su redom bili bolji od Minesote (112:106), Čikaga (116:100), Filadelfije (128:92), Vašingtona (121:105) i Portland Trejlblejzersa (112:84), a sjajan niz će probati da nastave i u Dalasu. U tom gradu su Njujorčani trijumfovali na pet od poslednjih šest gostovanja, samo su prošle sezone poraženi, posle produžetaka sa 126:121. Njujork je četvrti na Istočnoj konferenciji sa 22-15, Dalas sedmi na Zapadu sa 22-16. Najduži niz Njujorkovih pobeda viđen je 1969. godine, kada su Niksi vezali čak 18 uzastopnih trijumfa. Taj rekord je daleko od obaranja.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara