Komentari na vest

Tri faktora u fokusu pred derbi: Partizanov drastični uspon odbrane, trojke glavno oružje i Zvezdina širina u skoku

R

Realan komentar

pre oko 1 godinu

Pošto su i Partizan i Crvena zvezda tu negde po kvalitetu, znači da će 99% pobednika rešiti sudije. Ne sviranje očiglednih faulova, sviranje lažnih faulova, četvorokoraci, neke lažne tehničke lične greške klupi, sve je moguće. Nažalost nije Evroliga, gde su sudije sasvim korektno sudile derbije već domaće takmičenje u kojem nažalost mora da se mulja i navlači, malo za jedne, malo za druge a u 3. i 4. četvrtini dominantno će krenuti da se navlači za nekoga. Videćemo koga.
m

matoriekspert

pre oko 1 godinu

Odakle ta glupost da su tu negde po kvalitetu? Možda po budžetu, ali ako se gledaju igrači a pre svega igra tima razlika u korist Partizana je evidentna.Čak mnogo veća nego trenutno na tabeli EL.
r

realna gimnazija

pre oko 1 godinu

Zaboravio si koševe iz auta...ili upadanje sudijama u svlačionicu itd
R

Realan komentar

pre oko 1 godinu

@matoriekspert Tu su negde a to će i pokazati svaki derbi u ovoj sezoni osima ako jednoj ekipi baš nije taj dan i ozbiljno podbaci. Partizan ima odlične Lesora, Pantera, Ledeja, Exuma, Papapetrua, i ponekad Nanelija, korisnog Smailagića i prosečne Avramovića, Anđušića, Trifunovića i Madara. Crvena zvezda ima odlične Kampaca, Viladozu, Nedovića, Martina i Petruševa, te korisne Mitrovića, Dobrića, ponekad Bentila i igrače koji su borbeni u odbrani Lazić i Lazarević. Ali zvezda ima i dužu klupu Marković, Holand, Ivanović, Kuzmić, Ilić što znači da može da odmori nekada nosioce igre, što Partizan ne može. Sve kada se sabere i oduzme, to je tu negde.
d

dva dva 3

pre oko 1 godinu

Pa bas po budzetu nisu ni blizu, Zvezda se dobro i nosi sa timom koji ima duplo veci budzet.Pogledati sta je Marka rekla 23 miliona partizanov, Zvezda 11-12.
m

miki21

pre oko 1 godinu

@Realan komentar Ti da bar malo prtis kosarku znao bi da sa Partizanove strane ne igraju Papapetru i Madar a sa Zvezdine Ivanovic i Holand zbog pravila o broju stranaca ali sta ima veze sto ti to ne znas, glavno je da ti komentrises.
R

Realan komentar

pre oko 1 godinu

@miki21 Pročitaj moj 2. post, 1. rečenicu, napisao sam svoj osvrt za sve derbije do kraja sezone, ne konkretno za ovaj današnji. Biće ih i posle ovog danas, u ABA ligi i možda domaćem prvenstvu. I niko tu nikog neće razvaliti sa 20 razlike biće neizvesno u svakom derbiju jer su ekipe približnog kvaliteta. Naravno da znam ko ne igra danas za Partizan a ko za Crvenu zvezdu, sa te strane u većem je hendikepu Partizan jer Papapetru je značajan igrač, Madar je nebitan, dok su Holand i Ivanović takođe nebitni.
G

Gost ali pravi

pre oko 1 godinu

Zar se partizani stvarno nadaju da su bolji? A da, oni misle da su bolji i u fudbalu. 🤣😅 Februarski i martovski osvajači univerzuma.
@

@Gost,ali pravi

pre oko 1 godinu

Da mi je tvoj mozak da se odmorim.
V

VeritaS

pre oko 1 godinu

Inace Lazarevic je visok igrac, a Ledej i Vukcevicu nisu po uredniku teksta .
J

Jel moguce?

pre oko 1 godinu

Nabroja Zvezdinih 10 visokih Lazarevic , Ilic, Bentil, Kuzmic, ali kod partizana samo Smailagica i Lesora hahaha, a Ledej i Vukcevic nista?
b

bloCk

pre oko 1 godinu

A treci derbi? Zvezda bez Ivanovica, Martina, Kampaca? Gde to pise?
0

011.011

pre oko 1 godinu

Kaze Smailagic i Lesor nisu maltene igrali prvi derbi?A jel igrao Kampaco, jel se povredio bas na tom derbiju Ivanovic koji je bio u top formi?Zanimljivo sagledavanje situacije moram priznati.
V

VeritaS

pre oko 1 godinu

Koja je to duza rotacija Zvezde ? Posto se konstantno pominje ta uvrezena sada vec laz? Bez dva igraca partizan, bez 2 Zvezda? Koja je tacno kraca rotacija partizana u pitanju?
Ј

Јосиф

pre oko 1 godinu

Добро тије запажање брате! Чиста тенденциозност и пропаганда, имају 5 странаца у тиму, и то врхунских.
@

@Josif

pre oko 1 godinu

Upravo brate. Vidi ovo Lazarevic je visok igrac kaze u tekstu, ali zato Vukcevic i Ledej nisu, koji su visi od njega.Covek nabraja Zvezdine visoke igrace i kaze, partizan samo sa Lesorom i Smailagicem.Sta su Ledej i Tristan?
V

Voip

pre oko 1 godinu

Zvezda ako uspe da iskontrolise skok ostalo ce doci samo po sebi. Inace dajem prednost Partizanu veceras iz razloga sto su imali juce ceo dan da pripreme mec sa Zvezdom i bice odmorni. Treba napadati Lesora sto cesce i probati ga uvesti u problem sa licnim geeskama. Partizan onda nema kvalitetno resenje u reketu.
M

Mrcina

pre oko 1 godinu

Mislim da će obruči biti vrući a parket jako klizav.Očekujem tvrdu neizvesnu tekmu.Šanse su 50:50,odlučivaće sitnice.
a

asi

pre oko 1 godinu

Pobedice mirniji i stabilniji tim. Ko bude imao bolju koncentraciju dobija. Slicnog su kvaliteta ekipe. Za mene kup i nije bitan. Oba tima cekaju bitnije utakmice od ove.
N

Nista neovicno

pre oko 1 godinu

Vjerujem da veceras nece vuci igru samo Vildoza i Nedovic. Nadam se da ce u tom slucaju pobjeda i radost veceras biti nasi.
s

subara

pre oko 1 godinu

Mozda bude malo neizvesno u prve dve cetvrtine,u trecoj Partizan pravi razliku i resava utakmicu.Kvalitet Partizana je mnogo veci,to dokazuju rezultati u Evroligi,gde su uhvatili formu trenutno i kao sto rekoh u ovom trenutku jedan od 5 favorita za osvajanje Evrolige.I sigurno ce je uzeti,ako ne ove onda sledece godine. Kada pogledamo rostere ekipa,vidimo da je Partizan u velikoj prednosti nad Zvezdom na svakoj poziciji.Mozda na jedinici je Zvezda malo kvalitetnija,ali ni taj Kampaco ne moze sam da igra,spremio je Zeljko odbranu i za njega.Mali Trifunovic ce da ga stavi u dzep.
e

ehhh

pre oko 1 godinu

partizan u velikoj prednosti na svakoj poziciji a zvezda skuplja, kako uskladiti ta dva pitanje je sad?
f

favorit za osvajanje EL?

pre oko 1 godinu

hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
l

lololol

pre oko 1 godinu

Dobija ovo Partizan 80-20 u korist
G

Gost Stanko

pre oko 1 godinu

Čudno mi je koliki ste vi optimisti. I živite u ubedjenju da ste bolji. X faktor je Lesor. Vi takvog nemate. A nema ga ni Evropa. A prosto zaboravljate kakve šutere ima Partizan. A zaboravili ste i to, kokvu odbranu igramo u poslednje vreme. A Egzum šta ce te sa njim? Pa pojma nemate naravno. Vaše je da se nadate i maštate.
i

iks Tb

pre oko 1 godinu

Mislis kao lani? U svim finalima?
K

KADA?

pre oko 1 godinu

Kad će se konačno odigrati meč trećeg kola ABA lige u Ljubljani?
G

Gost111

pre oko 1 godinu

kada ce biti izrečena kazna za napuštanje kls?
t

trulex

pre oko 1 godinu

nije hitno...
Z

ZvezdaCrvena

pre oko 1 godinu

Onda kada mi to budemo hteli! Šta tu nije jasno?
S

Srećno braćo moja

pre oko 1 godinu

Neka pobedi bolji !
G

Gostić

pre oko 1 godinu

ulepša mi dan
m

m@jstor

pre oko 1 godinu

Dame i gosposo, Exum ce da pokida!
S

Srki0405

pre oko 1 godinu

Kampaco +Vildoza +Nedovic +Dobric +Petrusev =80 komada
r

rea

pre oko 1 godinu

Kampaco+Nedović+Vildoza+Petrušev=Odbrana 0
@

@rea

pre oko 1 godinu

pa ne bih rekao da je bas tako, kampaco je i vise nego solidan u odbrani, vildoza je drugi kradljivac lopti u evroligi a petrusev ne da je popravio odbranu, nego u poslednje vreme vise igra kao defanzivac nego kao ofanzivac. jedina slaba karika tu je nedovic i to ako se bude mnogo trosio u napadu, a inace je i on iznad svog proseka.
A

AR

pre oko 1 godinu

Petrusev defanzivac? hahahahahahhahahhahahahahajjahahaha
r

rea

pre oko 1 godinu

@@@rea , to što Kampaco i Vildoza kradu lopte ne znači da su dobri defanzivci. Ukradena lopta nije jednako kvalitetna defanziva. Kampaco sa svojih 175cm i rasponom ruku 170cm ne može mene da sačuva na niskom postu, ili perimetru, a kamo li nekog ozbiljnog, pismenog, beka. Vildoza nema problem sa visinom (fizikom), ali on čovek jednostavno ne igra odbranu (timsku, opet ne pričam o krađi lopti), što se vidi na svakoj Zvezdinoj utakmici. Peturšev i odbrana su dva sveta.
D

Djape45

pre oko 1 godinu

Au kakav je ovo tekst haha. Kaže Lesor igrao povredjen prvi derbi a 3 dana posle dao 22 poena uz 10 skokova. Partizan maltene nije imao centra kaže čovek. A Brodzijanski doveden da igra visokog pleja. Pominje da Partizan od visokih za večeras ima samo Smailagića i Lesora. Kod Zvezde zna da pomene Lazarevića i Ilića koji pitanje dal će igrati ali ne pominje Vukčevića koji greje glupu i Ledeja koji je krilni centar, može i centra da igra. Komedija, dalje nisam ni čitao.
r

rea

pre oko 1 godinu

Šta je tu sporno što je na dan derbija imao problem sa povredom, a 3-4 dana kasnije imao 22 poena? Da li čovek za 3 dana ne može da sanira ozbiljnije iščašenje zgloba i da li čovek koji ima lakšu povredu ne može da ubaci 22 poena? Ne razumem...
B

BcBB

pre oko 1 godinu

Samo jednom se igrao Prvi Derbi u Evroligi. 08.12.2022 i rešio ga je Zvezdaš Nedović trojkom u poslednjoj sekundi.
P

Paco

pre oko 1 godinu

To vam je najveci uspeh u istoriji,na vasu zalost,ta 2 boda u derbiju.
h

hokejas

pre oko 1 godinu

Lesor igrao povredjen prvi derbi? Poznato mi to, cak je i sve utakmice pre i posle derbija igrao, verovatno povredjen. Ako izgube opet, ispostavice se da su i ovu utakmicu igrali bez njega

kln

pre oko 1 godinu

Pa vec imaju izgovor madar papapetru
D

DS1989

pre oko 1 godinu

Pre utakmice lozenje posle tekme bice prica da kup nije bitno takmicenje. Zvezda ce rutinski dobiti veceras. Zvezda je sa Kampacom mnogo jaca ekipa nego bez njega jer covek razigra i Kuzmica a kamoli ostale...
@

@ds

pre oko 1 godinu

Evo odmah pre utakmice, nije mi bitan kup koliko i top 8. Potpisao bih za top 8 pre nego za kup koji se osvajao, a bice i osvajan i dalje. Kao i vecina Grobara sto bi. To sto ste vi dosli do toga da vam se izgleda ovde lomi bas na kup takmicenju, ne znaci da je svima tako. Jednom u zivotu morate da shvatite da ima i vise od ovog vaseg brloga koji ste napravili i da se ne cudite sto je top 8 veci prioritet od kupa. Naravno da cu navijati pobedu ovde veceras kao i svaki normalan loz pre derbija, ali nisam potresen ako se desi poraz. Imamo najbitniju uakmicu sezone za 7 dana, treba izaci iz kupa spreman, odmoran i bez povreda. Pocnite da mislite svojom glavom, ne Covicevom.
Ф

Феђа ПФК

pre oko 1 godinu

Гробари, будите опрезни и чувајте заставе! Море их је кренуло пут Ниша који је их је и овако препун, опрез браћо!
G

Gost2905

pre oko 1 godinu

Koliko imas godina?
Ф

Феђа ПФК

pre oko 1 godinu

Имам више него довољно и веруј ми да знам о чему пишем. Поздрав!
@

@Феђа ПФК

pre oko 1 godinu

Hahahahahaha wtf
G

Gostiona

pre oko 1 godinu

sve nabrojaste......a nigde da ovaj derbi bitan faktor FAKUNDO KAMPACOO........jedan od najboljih plejeva Evrolige ikad....vi pričate o skokićima Ilića Smailagića......koga briga
D

DDz

pre oko 1 godinu

Da li je jedan od najboljih to treba jos da pokaze jer igokea, zadar, borac... nisu pravo merilo.Ali verujem da je igrac sa najvecom platom to ne osporavam...
r

reb8888

pre oko 1 godinu

...jeste, on je dosao iz mornara, pa tek treba da se dokaze, nije sa realom odigrao stotine ovakvih utakmica i napravio igraca od tavaresa. ako se neko dokazao, to je on, i sa realom i sa argentinom...
r

rea

pre oko 1 godinu

Kampaco jedan od najboljih plejeva EL IKADA? Čoveče - spusti malo očekivanja od momka. Njegov karijerni prosek u EL je 8 poena i 5 asistencija, a nije krenuo EL da igra sa 16 godina, pa da kažeš pola karijere je bio klinac, već je istu krenuo da igra sa 24 godine.
r

rea

pre oko 1 godinu

uz sve to, u proseku ima preko 2 izgubljene lopte po meču, uz procente šuta 45% za 2, 35% za 3 što nije baš elitna razina.
B

Baxter88

pre oko 1 godinu

Covek doneo Realu Evroligu i pokazao celom svetu ko je i sta je a ovde treba da se dokazuje nekome?! Zemlja Srbija prosto...
@

@rea

pre oko 1 godinu

nadji mi molim te koliko igraca za 22 minuta prosecno u karijeri ima vise od 5,3 asistencije u evroligi. malo, veruj mi.
r

rea

pre oko 1 godinu

@@rea, pokaži i ti meni koliko igrača u EL za 20 minuta ima 2,5 izgubljene lopte po meču - malo, veruj mi (Vildoza se ne računa, on je u tome liga za sebe).
D

DS 1989

pre oko 1 godinu

Ako Zvezda iksontrolise skok i izgubljene lopte, Partizan nema sta da trazi u ovom derbiju.
r

rea

pre oko 1 godinu

Ako kaniš pobediti, ne smeš izgubiti. Pa naravno da će pobediti ekipa koja iskontroliše izgubljene lopte i skok.
D

DS 1989

pre oko 1 godinu

@rea Drugu utakmicu protiv Partizana dobijenu trojkom Nedovica, Zvezda je bila statisticki losija ekipa, tako da ne filozofiraj ako nemas sta pametnije reci...
Z

Znik

pre oko 1 godinu

+15 za Partizan. Lesor kida celu centarsku liniju, Egzum pokazuje na kom je nivou Kampaco i zasto ga se Real odrekao, Panter i Naneli daju po 20+
В

Војвода Вук

pre oko 1 godinu

Згазиће их Звезда, реално и рутински!
G

Gostpoipoi

pre oko 1 godinu

Steta sto Pablo Laso ne moze da racuna na Bitadzea zbog kartona i Marjanovica onda bi tada imali sanse ;) Kako mislite oni ne igraju za nas? To nije istina meni je Nebojsa preko tva rekao da to nije istinaaaaaa, sta cu ja sad da radim? Kmeeee ali Nebojsa je rekao da je istina kmeeee
R

Reci nam

pre oko 1 godinu

Sta se desava u tvojoj glavi?
r

reb8888

pre oko 1 godinu

...brate, sta god da je, razdeli, da i mi ne znamo gde smo...
S

Statler

pre oko 1 godinu

Sigurno si jedan od onih što bleje po klupama u parkovima i urlaju dok međusobno pričaju. Naravno, termin "brate" u svakoj drugoj reči se podrazumeva. Cvet srpske inteligencije.
D

DzoniRS

pre oko 1 godinu

Samo napred Partizan!
s

sg018

pre oko 1 godinu

A Vildoza sinoc imao oporavak?
B

Bole-bg

pre oko 1 godinu

Ma dajte sta ce da utice i pobeda i poraz je sastavni deo, ide se dalje. Barsa sinoc izgubila od Unikahe i sta sad ce da im to odredi plasman u Evroligu.
S

Sale Kg

pre oko 1 godinu

Imamo duplo skuplji roster mora se to i potvrditi, napred zvezdo ugasena zvezdo!!