Andrea Trinkijeri (Foto: MN Press)
Andrea Trinkijeri (Foto: MN Press)

Trinkijeri: Ovo je naš maksimum u ovom trenutku, protiv ove ekipe i u ovoj dvorani, navijam da Partizan izbori plej-of

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.12.22. | 23:43

"Kad nisam mogao da dobijem ja, nek dobije Partizan", priča Italijan posle utakmice

Košarkaši Partizan Mozzart Beta su u 16. kolu Evrolige savladali Bajern Minhen pred svojim navijačima i tako na najbolji način stavili tačku na 2022. godinu.

Andrea Trinkijeri je tako prvi put ukrstio koplja sa crno-belima, koje je predvodio od 2018. do 2020. godine. Navijači su ovacijama pozdravili trenera koji je klubu doneo dva Kupa Radivoja Koraća.

Izabrane vesti

"Nemam reči da se zahvalim. Još mi je u srcu. Kad ja nisam mogao da dobijem utakmicu, nek dobije Partizan. Hvala svima, doček je bio kao u snovima. Ovo je specifičan klub sa najboljim navijačima na svetu. To ne kažem ja, to se zna", priča Italijan na tečnom srpskom.

Bajern je i pred meč u Beogradu imao kadrovskih problema, pa Trinkijeri veruje da može bolje (trenutno na učinku 5-11).

"Teška je sezona. Prvi znam da smo dva put išli na majstoricu za fajnal for, a svi smo rekli da smo za 18, 17, 16 mesto. Čekam dan kada ću imati ekipu, mislim da možemo bolje od ovoga. Ekipa se borila, nije kvalitetno igrala jer nije mogla. Neću sad sa pištoljem da idem ka mojim igračima jer nisu igrlai bolje. Tri šutera su bila van tima. Partizan je igrao sa velikim bekovima. Ubila nas je druga četvrtina. Partizan 15 bacanja, mi osam. Teško je igrati. Otišli smo na minus 15 i onda je teško vratiti se. Ovo je u ovom trenutku, protiv ove ekipe maksimum u ovoj dvorani".

Govorio je i o izjednačenosti Evrolige, serijama timova.

"Pogledaćemo u martu gde smo, sada nije bitno. Nije iznenađenje što je Baskonija prva. Nemoguće je pobediti u Vitoriji. Ova Evroliga je vrlo posebna. 17 ekipa želi u plej-of. Svi se pojačavaju i Baskonija sve dobija sada. Videćemo za mesec dana".

Veruje da Partizan može u plej-of i da bi sve bilo drugačije da je slavio u evroligaškom derbiju.

"Vidim Partizan kao dobru ekipu koja prvi put posle dugo godina igra Evroligu. Prvi put igra ovu evroligi, sa 34 utkamice. Može sto odsto u prvih osam, navijaću za to. Imaju najboljeg trenera, dobre fizikalije. Samo da budu mirni. Ovo je teško mesto. veliki je pritisak. Svi bi pričali drugačlije da je Partizan dobio derbi u Evroligi, koji je bio skoro dobijen. Ovi su postigli tri trojke za 45 sekundi i sad pričamo nešto drugo. Vrhunska ekipa, sa vrhunskim trenerom. Samo mirno. Svašta će se dešavati. Ekipe će ići gore-dole, igrači će se povređivati", zaključio je Andrea Trinkijeri.


tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetKK Bajern MinhenAndrea Trinkijeri

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara