""
""

Ultimatum nije urodio plodom: Derik Rouz izbačen iz reprezentacije!

Vreme čitanja: 1min | čet. 13.08.15. | 18:05

Interesantno, ovo je prvo leto posle 2011. godine u kojem Rouz nije povređen, a podsećanja radi - vrsni plejmejker je doživeo dve teške povrede kolena, koje prete da mu u potpunosti „osakate“ karijeru

Košarkaš Čikaga Derik Rouz neće igrati za reprezentaciju SAD na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine, otkrio je danas čelnik nacionalnog saveza Džeri Kolanđelo.

Izabrane vesti

Rouz je odmah otpao sa spiska jer se nije pojavio na početku priprema reprezentacije u Las Vegasu.
"Napravio sam ultimatum igračima da moraju da budu pristuni i moram da se držim svojih reči. Ja sam veliki obožavalac Derika Rouza i bio sam jako srećan kada nam se pridružio prvobitno. Razočaran sam zbog mnogobrojnih povreda koje su mu se desile, i svakako da poštujem njegovu odluku", rekao je Kolanđelo za CBS Sport.

Pozivu reprezentaciji su se naknadno odazvali Lebron Džejms, Kevin Durant, Karmelo Entoni, Pol Džordž i Stef Kari, ali oni neće sve vreme biti uz nacionalni tim. 

Interesantno, ovo je prvo leto posle 2011. godine u kojem Rouz nije povređen, a podsećanja radi - vrsni plejmejker je doživeo dve teške povrede kolena, koje prete da mu u potpunosti „osakate“ karijeru.

Američka reprezentacija neće oskudevati na mestu organizatora igre, pošto za to mesto konkurišu Stef Kari, Kris Pol, Rasel Vestbruk kao i Majkl Konli.

Rouz je 2011. godine proglašen za najkorisnijeg igrača NBA lige. Sa reprezentacijom SAD osvojio je dve zlatne medalje na Svetskim prvenstavima u Turskoj 2010. i prošle godine u Španiji. Prošle sezone je na 51 utakmici u NBA ligi beležio 18 poena, pet asistencija i tri skoka po utakmici. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Olimpijske Igre 2016košarkaška reprezentacija SADDerik Rouz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara