Vejd Boldvin (©Starsport)
Vejd Boldvin (©Starsport)

Vejdu Boldvinu se nije dopalo što nije u prvoj petorci Evrolige, napravio svoju

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.05.23. | 15:39

Košarkaš Makabija je zaista imao izvanrednu sezonu, ali nije nagrađen mestom u idealnom timu

Obelodanila je Evroliga prvu petorku takmičenja za sezonu 2022/23, a u njoj je mesta bilo za centra Partizan Mozzart Beta Matijasa Lesora, peticu Real Madirda Valtera Tavaresa, Sašu Vezenkova iz Olimpijakosa, Džanana Musu takođe iz Reala i jednog od lidera Makabija, Lorenza Brauna.

Mišljenja su razna, opšti je utisak da su se treneri, kapiteni, predstavnici medija i navijači (svi su glasali) ogrešili o nekolicinu košarkaša, a Vejd Boldvin smatra da je trebalo da bude mesta za njega.

Izabrane vesti

Amerikanac je zaista imao vrhunsku sezonu u elitnom takmičenju, beležio 17,2 poena i 5,1 asistencije (indeks 17,6), ali to prema mišljenju glasača nije bilo dovoljno.

Zato je Boldvin preko društvenim mreža istakao svoje mišljenje i podsetio košarkašku javnost kako se rangirao u društvu najboljih. Napomenuo je da je među bekovima bio prvi strelac i skakač, kao i da je imao najveći indeks. Da je u plej-ofu bio drugi strelac, prvi asistent i drugi prema korisnosti. Istakao je i da je branio boje jednog od pet najboljih timova iz ligaškog dela, kao i da je ukupno bio drugi strelac lige, sedmi asistent i četvrti najkorisniji igrač.

Nije se tu zaustavio, već je odlučio da sam izabere prve dve petorke Evrolige. U prvu je, uz sebe, uvrstio saigrača Lorenza Brauna, Majka Džejmsa, Sašu Vezenkova i Valtera Tavaresa. Članovi drugog Vejdovog tima su Kevin Panter i Matijas Lesor, Džanana Musa, Nikola Mirotić i Kostas Slukas.



tagovi

Vejd BoldvinKK Makabi Tel Aviv

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara