Donovan Mičel i Lauri Markanen (Foto: AFP)
Donovan Mičel i Lauri Markanen (Foto: AFP)

Veliki trejd Jute i Klivlenda: Mičel u Ohaju, Markanen se sa EP vraća u Solt Lejk Siti

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.09.22. | 22:33

Posle Rudija Gobera, džez više neće svirati ni Donovan Mičel

Totalna rekonstrukcija u Solt Lejk Sitiju. Posle odlaska trenera Kvina Snajdera i dolaska mladog Vila Hardija na klupu, generalni menadžer Džastin Zanik je rešio da krene od nule. Najpre je trejdova Rudija Gobera u Minesotu, a sada Jutu napušta i Donovan Mičel.

Kako prenosi Adrijan Vojnarovski, odlični bek karijeru nastavlja u Klivlendu. Kavsi i Džez su postigli dogovor o trejdu, a u Jutu se sele Lauri Markanen, Očej Agbadži i Kolin Sekston, a sa sobom nose i tri pika prve runde, kao i dve zamene pikova.

Izabrane vesti

Juta je tako, zaključno sa Goberovim trejdom, sakupila 13 nezaštićenih ili blago zaštićenih pikova sve do 2029. godine. Pritom je u obe razmene dobila igrače koje su Minesota i Klivlend izabrali u prvoj rundi minulog drafta - Vokera Keslera iz Mineapolisa (22. pik) i pomenutog Agbadžija (14. pik).

Generalni menadžer Klivlenda Kobi Oltman se sastao sa Zanikom minulog utorka kako bi konkretizovali višenedeljne pregovore. Njujork Niksi su takođe želeli Mičela, ali su odbili da naprave trejd u ponedeljak uveče, što je otvorilo vrata Kavsima ka angažovanju trostrukog Ol-star beka.

Sastav iz Ohaja preti da postane ozbiljna sila na Istoku. Mičel ima još tri godine na ugovoru, a sa Darijusom Garlandom, Džeretom Alenom i Evanom Moblijem će činiti mlado, ali snažno jezrgo ekipe Džej Bi Bikerstafa.

Juta je sa druge strane otpočela totalni remont, sakupila veliki broj pikova i angažovala par perspektivnih igrača. Ima još materijala za trejdove u Bojanu Bogdanoviću, Džordanu Klarksonu i Majku Konliju. S druge strane očekuje se da zadrži Markanena i Agbadžija tokom izgradnje novog tima.


tagovi

Juta DžezKlivlend KavalirsDonovan MičelLauri MarkanenKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara