Endrju Vigins (©AFP)
Endrju Vigins (©AFP)

Vigins zbog vakcine može da izgubi oko 15.000.000 dolara, Beli ga savetuje da ne čeka više

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.09.21. | 06:21

Kanađanin na udaru dela javnosti zbog izgovora zašto neće da se vakciniše...

Ne smiruje se bura u košarkaškoj javnosti s one strane Atlantika zbog odluke Endrjua Viginsa da ne primi vakcinu protiv korona virusa.

Prvi pik sa drafta 2014. godine pokušao je da izbegne vakcinaciju, čak je poslao dopis nadležnim organima s molbom da bude izuzet, ali je isti ubrzo odbijen. Zbog toga Golden Stejt, bar zasad, neće moći da računa na Viginsa kada se utakmice budu igrale na domaćem terenu.

Izabrane vesti

Podsetimo, zbog lokalnih regulacija koje se odnose na virus korona u Njujorku i San Francisku, Njujork Niksi, Bruklin Netsi i Golden Stejt Voriorsi mogu kao domaćini da računaju samo na vakcinisane košarkaše. Izuzeci mogu da budu iz medicinskih ili religioznih razloga. Kod Viginsa je u pitanju nešto sasvim treće...

Četvrtak, 19.00: (1,60) Monako (14,5) Panatinaikos (2,55)

Vigins je svojom izjavom o razlozima zašto ne želi da se vakciniše doveo sebe do toga da mu se deo javnosti podsmeva. Naime, on je javno poručio da ne želi da se vakciniše zato što je to "njegovo lično uverenje". Razlozi, dakle, nisu medicinske ili religiozne prirode, on jednostavno ne želi da bude cepljen protiv virusa korona.

"Definitivno sam sateran u ćošak, leđa su mi naslonjena na zid, ali nastaviću da se borim za ono što smatram da je ispravno. Ono što je za mene ispravno, ne mora da znači da je i za druge", poručio je Vigins.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Ono što je medijima privuklo najveću pažnju ipak su dve stvari. Prvo, otkriveno je da bi Vigins mogao da ostane bez čak 15.000.000 dolara u slučaju da se ne vakciniše, zbog toga što ne bi mogao da igra za Voriorse u utakmicama kao domaćin.

"To da li ću da ostanem bez para ili ne je samo moja stvar", poručio je nekada veliki talenat.

Druga stvar je poruka koju je novi košarkaš Voriorsa Nemanja Bjelica navodno poslao Viginsu kada su se sreli u hodniku dvorane. Prema izveštajima novinara koji su došli na "Medija dan" Golden Stejta tvrde da je Beli tom prilikom rekao Viginsu "da se vakciniše", na šta mu je ovaj odgovorio da je u razgovoru s medijima naišao na "tešku publiku".

"Endrju je jedan od najprijatnijih ljudi koje sam upoznao. A upoznali smo se još pre sedam godina, kada smo obojica bili rukiji u Minesoti. Svi u timu ga podržavamo, šta god mu je potrebno. On je među najboljim ljudima koje znam. Sjajan momak", kasnije je poručio Bjelica.

Mediji u SAD objavljuju da je gotovo 90 odsto igrača u NBA ligi vakcinisano. Među onima koji nisu prednjače Kajri Irving i Bredli Bil.

Do početka sezone ostalo je nešto više od tri sedmice...



tagovi

Endrju ViginsNemanja BjelicaGolden Stejt VoriorsNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara