Šarunas Jasikevičijus (©Starsport)
Šarunas Jasikevičijus (©Starsport)

Vređaju i u Madridu: Rasizam, psi, odvratni pacovi…

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.06.23. | 08:53

Šarunas Jasikevičijus se poprilično iznervirao

Grmeo je Željko Obradović posle sinoćnjeg poraza od Crvene zvezde, pitao novinare da li smatraju da je normalno da se navijači dva kluba iz jedne zemlje toliko mrze. I mada je odgovor da naravno nije normalno, nažalost čini se da je – postalo normalno. Jer ružnih scena, mada ne u obimu kakvom smo svedočili u Beogradu, bilo je i pred sinoćnje finale Reala i Barselone.

Grupa Realovih navijača sačekala je košarkaše katalonskog tima još i pre ulaska u Vizink centar u kome je Barsa i overila šampionsku titulu. “Španija navija za Real”. “K…i sinovi”. “Psi”. “Odvratni pacovi”. Bili su to samo neki od povika upućenih ka gostujućim igračima.

Izabrane vesti

Najviše su targetirani Nikola Mirotić, negde i očekivano jer je ponajbolji igrač Barselone, te tamnoputi Džejms Nađi koga su vređali na rasnoj osnovi. Ovo drugo posebno je iznerviralo trenera Barse Šarunasa Jasikevičijusa, koji je Madriđane podsetio koliko su i sami kritikovali sve rasističke napade na Vinisijusa Žuniora, zvezdu Realove fudbalske sekcije.

Želim da razgovaram o tome šta se desilo ovde. Žalosno. To ne sme da se dešava. Slušam dosta o Vinisiju i sada ovde moramo da govorimo o tome šta se dešava”, počeo je Jasikevičijus.

Ovo mora da prestane. Ovo ne ide uz Realove vrednosti ni uz njhove navijače. Besni smo. Sutra će se sve zaboraviti, a ne bi smelo. Nebitno da li je igrač Reala, Barselone ili bilo kog drugod tima. Moramo da kontrolišemo ovo. Moramo da se borimo protiv ovoga. I borićemo se”.


tagovi

KK Real MadridKK BarselonaŠarunas Jasikevičijus

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara