Komentari na vest

Zašto najbolji koledž igrač neće biti u prvom krugu NBA drafta?

Z

Zmi Zmi

pre 21 dana

Zasto? Pa jel neko gledao finale koledza? Tip je bio najgori do samog kraja kad je poceo da daje neznacajne poene, bio katastrofa. Zato.
d

dndndn

pre 22 dana

u nba je pandan bobija marjanovica u evropi jusufe fala i to je to,sve radi na visinu nema kordinaciju,sut,ulaz,ima desni i lijevi poluhorog i skok to je dovoljno za 10,11 mjesto u rotaciji.
g

gosttt

pre 22 dana

Zato sto mu je napadacki arsenal jednak 0. Nijedan post move sto bi rekli Ameri nema, bukvalno sve radi na visinu
А

АКИ

pre 22 dana

Ништа чудно.Доминирао је на колеџу али он има 22 год.Лука Гарза који ће играти за БиХ је такође доминирао слично као и овај Канађанин а рођен је 1998 а изабран на драфту 2021 и то као 52 пик.Досад није показао ништа посебно а врв и неће.Много је таквих примјера .На колецу играју момци са18 19 год и није чудо ако неко са 22 и висином преко 2 и 20 доминира.Али сениорска кошарка је нешто друго.Пратили су њега стручњаци дуго.Промашаји али и "крађе "на драфту се дешавају али ријеткост је да се пробије и уради нешто велико онај који није процијењен за велике домете.Мајами је најбољи у томе да од неизабраних ствара играче али ни они не посежу за изразитим дугајлијама који су притом спораћи.
K

Khal Drogo

pre 22 dana

Код иззбора за драфт, мање се гледа учинак у сезони, више се гледа "плафон" који по процјенама ен-би-еј стручњака играч може достићи, И ту тимови више воле млађе играча, након прве године колеџа или из Европе и џи лиги у доби од 19 година како би их што прије укључили у свој систем развоја и радили на ономе што треба тиму. Зато ће на драфту предност добити играчи у годишту 2005-е укључујућо и Европљане (Топић, Ризаше, Сар, Бузелис итд). Зек је имао задњу добру сезону, импресиван учинак, добро је одиграо и СП У-19 2021-е године (мада се у мечу за бронзу није наиграо поред 22 цм нижег Лазара Јоксимовића, заправо, Србин је одиграо боље тај меч), но има и одређене мане уз игри, латералне кретње нису ни близу Вембанјаме и Холмгрена, а уз то је годиште 2002., како написах, франшозе више воле оне од 19 година. Опет франшизе имају у стручном штабу 8-9 врхунских стручњака који знају знање и умију процијенити слабости и предности новајлија, но опет им се поткраде да маше и високи избори не остваре очекивања а они нижи избори временом се профилишу као одлични играчи
N

NN3

pre 22 dana

Zato što igra košarku od pre 20 godina, zato što je nesposoban da uradi bilo šta iz reketa i zato što će ga za pola sezone svi pročitati i zatvoriti, moći će da hvata skokove, a poenterski će biti jedan prosečan igrač. Najbolji igrač je bio jer je Purdue igrao košarku iz 20. veka i sve na njega. Ljudi nisu uzimali ni 10 šuteva po meču za 3 poena. To je moglo da prolazi što se tiče lične statistike na koledžu i među njegovom generacijom. Na SP u septembru smo videli da je u kontaktu sa pravim profi igračima jedan prosečan igrač (bar trenutno). Nisu NBA skauti toliko ludi
Б

Блок

pre 22 dana

Као центар Ристић. Играч од пре 60 година.
n

nidza1981

pre 22 dana

apsolutno uvek ima mesta za viskog i snaznog centra.
r

rea

pre 22 dana

Zato što je evidentno da ne može da igra profesionalnu košarku, ili ti - košarku za odrasle. On i u Evropi može da brani samo stolicu, a zamljišljam ga tek u NBA gde su bekovi konstantno u "petoj brzini".