Detalj sa prve utakmice FMP-a i Cedevite Olimpije u Ljubljani (©ABA League/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer)
Detalj sa prve utakmice FMP-a i Cedevite Olimpije u Ljubljani (©ABA League/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer)

Želja FMP-a da odloži utakmicu sa Cedevitom Olimpijom nije naišla na razumevanje, igra se u subotu

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.05.23. | 20:24

"U situaciji kakva je u zemlji, sigurno da nije lako razmišljati samo o košarci, ali potrudićemo se da budemo maksimalno fokusirani na samu utakmicu", istakao je trener Pantera Nenad Stefanović

Tačno u ponoć između četvrtka i petka otpočela je trodnevna žalost u Srbiji zbog stradalih u pucnjavi koja se dogodila u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", a FMP je od ranije imao zakazan susret sa Cedevitom Olimpijom u subotu od 20.00. Kako navode iz kluba, "želja je bila da se utakmica pomeri za ponedeljak, ali klub nije naišao na razumevanje od strane rivala i regionalnog takmičenja".

Dakle, sastav Nenada Stefanovića će dočekati slovenačkog šampiona u Železniku u drugoj utakmici četvrtfinalne serije ABA lige. Prvu su Ljubljančani rešlii 87:77 u svoju korist.

Izabrane vesti

"U danima kada je cela naša država zavijena u crno, u FMP Areni će se podbaciti lopta što smo kao klub smatrali neprikladnim. Ipak, sve što je do KK FMP, a to su jasni protokoli koje zakon Republike Srbije nalaže u danima žalosti, biće u potpunosti ispoštovani. Stručni štab i igrači, uprkos bujici emocija koja ih je preplavila kao i čitav naš narod daće sve od sebe da klub i Srbiju predstave u najboljem svetlu u ovom teškom momentu", dodaje se u saopštenju kluba.

Trener Stefanović je istakao da će ekipa učiniti sve u svojoj moći da se skocentriše i pokuša da opstane u borbi za polufinale (serija na dve pobede).

"U situaciji kakva je u zemlji, sigurno da nije lako razmišljati samo o košarci, ali potrudićemo se da budemo maksimalno fokusirani na samu utakmicu. Cedevita je svoj kvalitet pokazala u prvom meču sa nama. Verujem da su moji momci sposobni da odigraju bolju utakmicu nego u Ljubljani, da ispravimo greške koje smo tamo pravili i da vidimo za šta će nam to biti dovoljno u subotu", rekao je Stefanović.

Čarls Dženkins je istakao da je napravljen plan kako da se serija vrati u Ljubljanu za majstoricu.

"Veoma važna utakmica za nas protiv zaista sjajne ekipe. Stručni štab je uradio sjajan posao i ukazao nam na greške koje smo pravili. Napravili smo plan igre i ostaje nam da ga primenimo primenimo na terenu", dodao je iskusni bek FMP-a.

FMP je ligaški deo sezone okončao na petom mestu na tabeli, sa tri trijumfa manje od četvrtoplasirane Cedevite Olimpije. U prvom delu sezone je pred svojim navijačima savladali sastav iz Ljubljane, ali na gostovanju (90:85), ali je u prethodna dva duela pretrpeo isto toliko poraza.

Iz kluba dodaju da će ulaz u dvoranu biti slobodan.


tagovi

KK FMPCedevita OlimpijaFMPFMP ŽeleznikABA ligaNenad StefanovićČarls Dženkins

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara