Zoran Nikolić (Foto: MN Press)
Zoran Nikolić (Foto: MN Press)

Zoran Nikolić: Dolazak u Vojvodinu pun pogodak, Isakov Kovačević jedan od najperspektivnijih srpskih trenera

Vreme čitanja: 4min | pet. 16.02.24. | 15:38

Prelazak iskusnog centra u klub iz Novog Sada iznenadio je mnoge, ali Nikolić uživa

Mozzart Kup Radivoja Koraća doneo je dva velika iznenađenja ove godine. Nakon što je Čačak 94 izborio plasman u polufinale, isto je uradila i Vojvodina zahvaljujući pobedi nad srpskim predstavnikom u ABA ligi, Megom. Sastav iz Beograda je imao ulogu apsolutnog favorita protiv Novosađana, ali ekipa Miloša Isakova Kovačevića je odigrala sjajan meč i sasvim zasluženo stigla među četiri najbolje ekipe - i to uz 100 postignutih poena, trojku sa svoje polovine sa zvukom sirene, pregršt sjajnih poteza...

Pokazala je Vojvodina da se ne šali, da u Novom Sadu raste ozbiljan projekat, koji je već počeo da kvari planove timovima sa viših nivoa. Deo tog projekta, pomalo iznenada, postao je i Zoran Nikolić. Reprezentativac Crne Gore je odlučio da karijeru nastavi u timu koji se takmiči u Košarkaškoj ligi Srbije i ABA 2 ligi, što je još jedan pokazatelj Vošine ozbiljnosti i njenih ambicija.

Izabrane vesti

Nikolić je protiv Mege odradio solidan posao, ubeležio osam poena, uz po tri skoka i blokade i tako dao vredan doprinos u velikom trijumfu koji je Vojvodini obezbedio polufinale Kupa Koraća i megdan sa Partizan Mozzart Betom.

"Sjajna pobeda za nas. Imali smo četiri pet dana da se pripremimo i odradili smo ono što su trener i stručni štab tražili od nas. Imali smo plan i držali smo ga se. Videli smo u prvom poluvremenu da to ide i da nam je uspelo. Nismo odstupali od toga, oni su tek na kraju uspeli da se vrate na jednocifrenu razliku, ali nam nije nedostajalo smirenosti i lagano smo priveli meč kraju", izneo je Nikolić utiske posle meča sa Megom za Mozzart Sport.

Imao je dobar duel sa Urošem Plavšićem.

"Uroš je odigrao sjajno, odlično me je napadao i više puta uspeo da me reši. Moram da se pripremim za sledeću utakmicu. Svaka čast Plavšiću, ali meni je najvažnije da je moja ekipa pobedila".

Videlo se da su Novosađani odlično pripremili utakmicu. Sprečili su Megu da trči i igra svoju igru, a u napadu odlično koristili mane protivnika i pronalazili veoma dobra rešenja. Razlika je u jednom trenutku iznosila i 27 poena... Zato je Zoran rešio još jednom da istakne stručni štab.

"Toliko vremena provode i trude se da nam pokažu šta treba da radimo, gde je protivnik dobar, gde je loš... Ovo su njihove zasluge, ispoštovali smo njihove smernice i došli do velike pobede. Nismo hteli unapred da se predamo, iako je Mega rang iznad, izašli smo da se borimo, da damo sve od sebe i da vidimo šta će nam to doneti. To je urodilo plodom i zasluženo smo pobedili".

Nikolić je sezonu počeo u Igokei, boreći se u Ligi šampiona i ABA ligi. Ipak, poslednjeg dana 2023. godine odlučio je da prihvati poziv Lala i praktično napravio korak unazad kada je rang takmičenja u pitanju. Ipak, u Vojvodini je pronašao ono što je tražio i ono što mu je bilo potrebno.

"Utisak je sjajan. Brzo sam se uklopio. Znao sam privatno nekoliko momaka, za druge sam znao ko su. Raspitao sam se pre dolaska i Rebrača i trener Miloš su mi rekli da žele u ABA ligu i da ostanu prvi u KLS. To mi je dovoljno reklo da su veoma ambiciozni i da imaju viši cilj, što sam i tražio. Tako je bilo i u Igokei i nisam hteo u ekipu koja bi se zadovoljila sredinom tabele, već sam hteo ekipu koja želi da se bori za nešto i ima ambicije. To su mi i ponudili. Znao sam da dolazim na dobro mesto. Na kraju, pun pogodak. Uživam i košarkaški i privatno. Novi Sad je prelep i sve je zasad super".

Posebno mu prija saradnja sa trenerom Isakov Kovačevićem. Mladi strateg Vojvodine bez dileme obavlja sjajan posao u Novom Sadu, a sa koliko strasti pristupa košarci jasno se videlo i na parketu niškog Čaira. Burno je reagovao, radovao sa za svaki dobar potez svojih igrača, konstantno im delio savete... Iskusni centar ima samo reči hvale za 34-godišnjeg stručnjaka.

"Ogromna energija, rad i trud. Ogromna perspektiva i za kratak period mi je ostavio jak utisak. Velika mi je čast i drago mi je što imam priliku da sarađujem sa njim i učim od njega. On je 24 časa u košarci, konstantno želi da napreduje i radi na sebi i jedan je od najperspektivnijih srpskih trenera. Igramo sve bolje i bolje. Pobedili smo Megu, to nije mala stvar", zaključio je Zoran Nikolić za Mozzart Sport.

Vojvodinu u polufinalu Kupa Koraća čeka utakmica protiv Partizana i još jedan veoma težak zadatak, ali pokazali su izabranici Miloša Isakov Kovačevića da imaju veliku želju za dokazivanjem, da im motiva ne manjka i da će se boriti do poslednjeg atoma snage, pa makar sa druge strane terena bio i evroligaš.


MOZZART KUP RADIVOJA KORAĆA

ČETVRTFINALA

Sreda, 14. februar

Č1 - Borac Mozzart - Čačak 94 64:73

/Segu 21 - Grojić 20/

Č2 - Crvena zvezda - FMP Železnik 80:75

/Nedović 20 - Kuzmić 18/

Četvrtak, 15. februar

Č3, Mega - Vojvodina 92:100

/Plavšić 21 - Ašćerić 22/

Č4, Partizan Mozzart Bet - Hercegovac Gajdobra 92:67

/Vukčević 15 - Dimić 14/

POLUFINALA

Petak, 16. februar

P1, 17.00: (1,85) Čačak 94 (hendikep 26,5 poena) Crvena zvezda (1,85)

P2, 21.00: (1,85) Vojvodina (hendikep 16,5 poena) Partizan Mozzart Bet (1,85)

FINALE

Subota, 17. februar

21.00: Pobednik polufinala 1 - Pobednik polufinala 2


tagovi

KK VojvodinaZoran NikolićMiloš Isakov Kovačević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara