Amedeo Dela Vale (©Tviter Budućnost)
Amedeo Dela Vale (©Tviter Budućnost)

Zvanično: Dela Vale potpisao za Budućnost

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.10.20. | 23:09

Transfer realizovan

Rašad Von je sporazumno raskinuo ugovor i otišao iz Budućnosti, umesto njega je i zvanično stigao - Amedeo Dela Vale.

O ovakvom raspletu se govorilo u Italiji, a pomalo i u Crnoj Gori. Naime, dobro obavešteni italijanski portal Superbasket javio da je Budućnost zainteresovana za italijanskog reprezentativca, a taj scenario se ostvario jer je pored Vonovog odlaska ubrzo potvrđen i Dela Valeov rastanak s Gran Kanarijom. Potom je sve i ozvaničeno.

Izabrane vesti


Dela Vale je u Gran Kanariju stigao letos iz milanske Olimpije, ali je ubrzo postao nezadovoljan njegovim statusom u klubu i želeo je raskid ugovora. Dobio ga je i prešao u Budućnost koja je bila u potrazi za pojačanjem na poziciji dva. U Gran Kanariji odigrao je samo dve utakmice u Evrokupu uz prosek od 13 poena za 24 minuta na parketu, dok je u ACB ligi imao 8,5 poena na četiri utakmice za nešto manje od 23 minuta u igri. 

U košarkaškim kuloarima i među pojedinim italijanskim novinarima čak se pominjalo da je Dela Vale opcija za Partizan, ali ta se priča završila samo na govorkanju.

Podsetimo, Budućnost je nedavno angažovala bivšeg kapitena Crvene zvezde Luku Mitrovića kao zamenu za teško povređenog Aleksu Ilića koji je morao na novu operaciju kolena. 



tagovi

Amedeo Dela ValeGran Kanarija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara