Luka MItrović protiv Igokee (Foto: ABA League/Igokea/Nikola Vuruna/
Luka MItrović protiv Igokee (Foto: ABA League/Igokea/Nikola Vuruna/

Zvezda bi da se revanšira Igokei i mirne glave ode na zaslužen odmor

Vreme čitanja: 4min | sub. 23.04.22. | 08:42

Košarkaši Crvene zvezde na poslednjem koraku u ligaškom delu regionalnog prvenstva dočekuju sastav iz Laktaša u meču bez takmičarskog značaja

Crvena zvezda u plej-of odlazi sa prvog mesta na tabeli, Igokea sa petog. Kakav god da bude ishod utakmice u dvorani Aleksandar Nikolić (13.00) to se neće promeniti. Ipak, crveno-beli su veoma motivisani da trijumfalno okončaju prvu fazu regionalne lige. Ekipa Dragana Bajića nanela im je jedan od dva pretrpljena poraza u ABA ligi. Izabranici Dejana Radonjića žele da joj se revanširaju, ali da se na što bolji način oproste od verne publike pred pauzu od skoro mesec dana.

Osmi put je tim sa Malog Kalemegdana okončao ligaški deo regionalnog prvenstva na prvom mestu. Samo dva puta nije iskoristiio prednost domaćeg terena da se dočepa trona. Po šestu titulu ponovo kreće sa vrha, a imaće priliku da se dobro odmori i pripremi za polufinalnu seriju koja počinje tek 18. maja. Pritom je u prilici da ponovi podvig iz sezone 2014/15 i izjednači drugi najbolji rezultat u istoriji kluba.

Izabrane vesti

Tamo bi Zvezdu mogla da dočeka upravo Igokeu. Sastav iz Laktaša će se od 30. aprila (druga utakmica sedmog, eventualna treća 14. maja) boriti sa Cedevitom Olimpijom za plasman među četiri najbolje ekipe.

Može se konstatovati da Igosi ne leže crveno-belima. Osam puta su ih savladali u Jadranskoj ligi, u duplo više navrata položili oružje. I prvi susret ovih ekipa iz tekuće sezone potvrđuje tezu. Bajićevi puleni poptuno su nadigrali srpskog šampiona u svojoj dvorani još u trećem kolu regionalnog šampionata (75:68).

Predstojeći meč biće 61. za Zvezdu u tekućoj sezoni, a ostvarila je okruglo 40 pobeda. Radonjić neće moći da računa na kapitena Branka Lazića, ali ni na Majka Cirbesa koji su već neko vreme van stroja. Očekuje se da budu spremni za nastavak sezone i stave se na raspolaganje crnogorskom stručnjaku pred početak polufinala.

Iako 25. susret sa Igokeom na Jadranu ne nosi takmičarski značaj, jasno je da crveno-beli žele da joj se revanširaju za jedan od retkih poraza u tekućoj sezoni. To je u najavi utakmice istakao i Dejan Radonjić.

"Poslednja utakmica u regularnom delu pred dužu pauzu je protiv ekipe Igokee koja nas je pobedila ove sezone i potvrdila svoj kvalitet novim plasmanom u plej of. Meč nema takmičarski značaj, ali idemo na pobedu", rekao je trener Zvezde.

Očekivanja je izneo i Ognjen Kuzmić.

"Uradili smo dobar posao plasmanom na prvom mesto na tabeli pred doigravanje posebno znajući koliko je bilo teško sa mnogo utakmica ali i problemima koje smo imali. Ipak, iako ovaj meč ne znači u takmičarskom smislu ni Igokei ni nama, želimo da odigramo dobru utakmicu pred nešto dužu pauzu protiv tima koji nas je pobedio ove sezone, koji igra dobro i nastavlja sezonu u doigravanju", rekao je Kuzmić.

Iz kluba su odlučili da ulazak na tribine bude slobodan, a utakmici će prisustvovati i košarkašice Crvene zvezde koje su u četvrtak stigle do 33. titule prvaka države.

Trener Igokee Dragan Bajić je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da ima kompletan roster na raspolaganju. Napominje da će njegovi izabranici pokušati još jednom da iznenade beogradskog velikana.

"Nastavak lige nakon 14 dana, imali smo vremena za odmor, da pojačamo intezitet treninga i da se što bolje pripremimo za ono što nas očekuje, a to je plej-of ABA lige i Liga 6 u domaćem prvenstvu. Pokušaćemo da pružimo što bolji otpor i da odigramo dobru utakmicu. O Crvenoj zvezdi ne treba trošiti reči. Tim koji je doživeo samo dva poraza i drži prvu poziciju. To dovoljno govori o radu mog kolege Radonjića i celog tima. Opasni su u oba pravca i sigurno će biti potrebno da uložimo veliki napor kako bi pružili dobar otpor i rezultatski ostali u utakmici. Ukoliko nam se pruži neka šansa, trudićemo se svim snagama da je iskoristimo. Imali smo u ovom periodu nekih zdravstvenih problema, ali sada su svi igrači na raspolaganju što mene kao trenera raduje", rekao je Bajić.

Slične ambicije izneo je i jedan od ključnih igrača ekipe iz Laktaša Dalibor Ilić. Srpski reprezentativac igra odličnu sezonu sa prosekom od 12,3 poena i 7,1 skoka po utakmici u ABA ligi.

"Očekuje nas poslednja utakmica u ligaškom dijelu AdmiralBet ABA lige protiv Crvene zvezde u Beogradu. Utakmica nema rezultatskog pritiska pošto su pozicije već osigurane. Ne idemo u Beograd da samo odigramo. Pripremamo se za utakmicu koja će biti dobra provjera u kakvoj smo formi pred početak Play Off-a. Nadam se da ćemo pružiti svoj maksimum i da ćemo se vratiti kući sa dobrom utakmicom iza nas, a ako nam se ukaže prilika, trudićemo se da je maksimalno iskoristimo", istakao je talentovani krilni centar.

ABA LIGA

Petak

Krka - Mega Mozzart 62:79

/Macura 13 - Matković 14/

Cibona - Zadar 80:73

/Gegić 20 - Marčinković 25/

FMP - Cedevita Olimpija 75:77

/Džons 23 - Ogust 15/

Subota

13.00: (1,15) Crvena zvezda (20,0) Igokea (6,00)

17.00: (1,55) Borac (14,5) Mornar (2,70)

19.00: (3,90) Split (16,0) Budućnost (1,30)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK Crvena zvezdaIgokeaDejan RadonjićOgnjen KuzmićDragan BajićDalibor Ilić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara