Dejan Davidovac protiv Borca (©Starsport)
Dejan Davidovac protiv Borca (©Starsport)

Zvezda na krilima domaćih igrača traži plasman u deveto uzastopno finale Superlige

Vreme čitanja: 4min | pet. 04.06.21. | 08:30

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju Borac u prvom meču polufinala domaćeg plej-ofa

Dejan Radonjić je za pet meseci, vodeći ekipu koju nije sastavio, uspeo da osvoji dva trofeja. Posle Žućkove levice i nove titule na Jadranu, sa Crvenom zvezdom će pokušati da odbrani i naslov šampiona Srbije. Posle dve rutinske pobede nad ekipom Zlatibora, na pretposlednjem koraku do cilja crveno-bele očekuje duel sa podmlađenim sastavom čačanskog Borca (17.30).

Zbog velike iscrpljenosti i nagomilanog umora, Radonjić je bio prinuđen da protiv Zlatibora odmori nekolicinu prvotimaca. Očekivano je raspodelio minutažu i ukazao šansu igračima iz drugog plana poput Alekse Radanova i njegovog imenjaka Uskokovića. Od povrede se oporavio i Marko Jagodić Kuridža koji je zajedno sa Ognjenom Kuzmićem rasteretio najkorisnijeg igrača finala ABA lige Lendrija Noka. U prvom meču na poštedi su bili Džordan Lojd i Kori Volden, potonji je propustio i drugu utakmicu, a izvesno je da ga u timu neće biti ni na startu polufinalne serije protiv Čačana.

Izabrane vesti

Radanov je iskočio u prvi plan i oba susreta okončao sa po 12 poena, Kuzmić je u drugom odigrao perfektno (16 poena za 15 minuta, bez promašaja), a u oba susreta je neumorni Ognjen Dobrić bio jedna od najjačih Zvezdinih karika. U prvom je imao nešto manje energije, okončao ga je sa 10, dok je u drugom bio najbolji na terenu sa 21 poenom.

Još jednom će u prvom planu biti Dobrić, ali se očekuje da igrači poput Radanova, Uskokovića i Duopa Rita nastave da dobijaju puno prostora. Imaće još bolju priliku da se u dobrom svetlu predstave pred crnogorskim stručnjakom, protiv kvalitetnijeg protivnika, koji je u četvrtfinalu iznenadio FMP sa trojicom kadeta u protokolu.

Mladi Đorđe Ćurčić (2005. godište) i njegov godinu dana stariji imenjak i prezimenjak su iskoristili ukazanu priliku i dokazali da poseduju veliki talenat. Glavnu reč su ipak u ekipi Marka Marinovića vodili iskusniji prvotimci poput Nenada Nerandžića, Uroša Čarapića i Nikole Kočovića, dok su se i novajlije Argentinac Lautaro Lopez i bivši košarkaš Crvene zvezde Arijan Lakić takođe dobro pokazali.

Ipak, Zvezda je veliki favorit i sve osim prolaza šampiona Jadrana u finale predstavljalo bi iznenađenje. Na strani crveno-belih su i rezultati iz regionalnog šampionata. Sastav sa Malog Kalemegdana je u oba navrata bio prilično ubedljiv protiv Čačana. Najpre predvođen Sašom Obradovićem sa klupe (95:64), a potom i pod Radonjićevom palicom (83:63).

17.30 (1,85) Crvena zvezda (hendikep -22.5) Borac Čačak (1,85)

Izuzev minule sezone, koja nije okončana zbog pandemije virusa korona, Crvena zvezda je bila učesnik poslednjih osam finala košarkaške Superlige: u minulih pet je slavila. Tako će preko Borca pokušati da dođe i do devete vezane borbe za trofej u domaćem takmičenju, kao i šestog uzastopnog pehara.

Borac je opstankom u ABA ligi i plasmanom u polufinale Superlige ostvario veliki uspeh, a Dejan Radonjić je pred novi duel sa timom iz Čačka iskoristio priliku da čestita rivalu na ostvarenim rezultatima u dosadašnjem toku sezone. Ističe i da njegova ekipa mora dobrom odbranom i angažmanom da dođe do željenog rezultata.

"Čestitke Borcu na dobrim igrama ove sezone, u Superligi i regionalnom takmičenju. Očekuju nas utakmice protiv dobrog tima u kojima ćemo morati na prvom mestu dobrom odbranom i angažmanom na terenu da dođemo do rezultata. Već smo se susreli ove sezone, ali sada ćemo odigrati dve utakmice u razmaku od 48 sati što je malo drugačija situacija".

Pred duel sa Zvezdom govorili su i pomenuti Ćurčići. Mlađi je istakao da uz dozu sreće Borac može da iznenadi.

"Očekuje nas utakmica protiv favorizovane Crvene zvezde, ekipe koja ove godine igra odlično. Bez obzira na to, mi se za predstojeći meč spremamo kao za svaki drugi. Istina, cilj nam je da ponovimo agresivnost i borbenost iz prethodne dve utakmice protiv FMP-a. Uz malo sreće, možda možemo do iznenađenja".

Njegovom godinu dana starijem imenjaku i prezimenjaku je okršaj sa osvajačem Jadranske lige prilika da se pokaže u što boljem svetlu.

"Nama mladim igračima puno znači šansa koju nam je ukazao trener Marinović u Superligi, naročito ako se ima u vidu jačina i kvalitet utakmica. Dva puta smo igrali protiv FMP-a, odlične ekipe koja godinama igra ABA ligu. Sada nas u polufinalu očekuje Crvena zvezda, silan tim, šampion regionalnog takmičenja. Biće to veliki izazov za nas, ali i podstrek da pružimo svoj maksimum. Naravno, mi ćemo se boriti sve vreme, nećemo se predati. Samopouzdanja nam ne fali, u to nema sumnje".

POLUFINALE SUPERLIGE SRBIJE

Četvrtak

Partizan - Mega 81:77 /1:1 u seriji/

/Mika 19 - Simonović 15/

Petak

17.30 (1,85) Crvena zvezda (hendikep -22.5) Borac Čačak (1,85) /0:0 u seriji/

***kvote su podložne promenama


tagovi

FK Crvena zvezdaKK Crvena zvezdaKošarkaška SuperligaBorac ČačakKK Borac ČačakDejan RadonjićOgnjen DobrićKori Volden

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara