Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Zenit hoće Džordana Lojda!

Vreme čitanja: 1min | uto. 01.06.21. | 14:51

I ne bi mu bilo prvi put da potpiše igrača Crvene zvezde

Crvena zvezda je uspela da osvojila ABA ligu, a važan deo uspeha crveno-belih ove sezone bio je Džordan Lojd. Pokazao se i na evroligaškim utakmicama, pa je stekao simpatije drugih klubova. Prema nezvaničnim saznanjima Mozzart Sporta, Zenit je pokazao interesovanje za Lojda i nezvanično se može čudi da se vode pregovori oko njegovog prelaska u Sankt Peterburg na kraju sezone.

I to ne bi bilo prvi put da tim iz Sankt Peterburga dovede košarkaša Crvene zvezde, jer je i Bili Beron otišao iz Crvene zvezde u Zenit, a i Kej Si Rivers je po odlasku iz Crvene zvezde, posle stanica u Betisu i Žalgirisu, završio u ruskom timu.

Izabrane vesti

Podsećanja radi, Makabi je ranije pokazao interesovanje za Lojda, kao i Olimpijakos, a sada je i Zenit ušao u trku za potpis Zvezdinog šutera.

Ove sezone je postizao u proseku 16 poena i šutirao je 38,5% za tri poena na Jadranu. Pokazao je dobar učinak u majstorici ABA lige u kojoj je ubacio 15 poena i tome dodao četiri asistencije.

Lojd je ove sezone u Evroligi odigrao 29 utakmica. Prosečno je ubacivao 17,3 poena uz šut od 51,9% za dva i 31,1% za tri poena. Sa linije za slobodna bacanja bio je neumoljiv - 90,6%.

Amerikanac će u julu napuniti 28 godina, rođen je u Čikagu, a u karijeri je igrao za Fort Vejn, Hapoel Elijat, Toronto, Valensiju i od 2020. godine je u Crvenoj zvezdi.


tagovi

Džordan Lojd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara