Ognjen Dobrić i Marko Gudurić (©Starsport)
Ognjen Dobrić i Marko Gudurić (©Starsport)

Zvezda nije imala rešenja za Nedovića, sada će morati da izađe na kraj sa Gudurićem

Vreme čitanja: 5min | ned. 27.02.22. | 09:58

Bivši košarkaš srpskog šampiona igra u odličnoj formi u dresu Fenerbahčea

Ispustili su košarkaši Crvene zvezde idealnu priliku da slave u OAKA Areni, vežu peti trijumf protiv Panatinaikosa (deveti na 16 utakmica) i kompletiraju poker pobeda nad grčkim timovima u Evroligi ove sezone. Porazom od desetkovane čete Dimitrisa Priftisa ozbiljno su se udaljili od plasmana u četvrtfinale, ali će priliku za popravni imati protiv Fenerbahčea pred svojim navijačima (21.00). I dok su u Atini imali problema sa Nemanjom Nedovićem (25 poena), večeras će imati zadatak da stanu na put Marku Guduriću, koji igra odlično u poslednje vreme.

Puleni Dejana Radonjića su vodili većim delom susreta u Grčkoj, ali na kraju nisu uspeli da dođu do poena u ključnim trenucima. Sa druge strane su se mučili da zaustave Nedovića i centra Vasilisa Kavadasa, pa su morali da potpišu kapitulaciju. Tek sinoć su stigli u Beograd, pa će danas imati prilike da odrade samo jedan trening do početka utakmice.

Izabrane vesti

Sa učinkom 9-15 sede na 13. mestu na tabeli, četiri pobede iza osmoplasiranog Uniksa i plasman među osam najboljih se praktično pretvorilo u nemoguću misiju za crveno-bele. Nada ipak umire poslednja, pa nema sumnje da će Radonjićeva ekipa izaći na parket Pionira veoma motivisana, sa namerom da nanesa ekipi iz Istanbula 12. poraz u sezoni (12 trijumfa). Fener je 10. i želi u doigravanje. Ima trijumf, ali i dve utakmice manje od sastava iz Kazanja, pa je jasno da u Beogradu mora da slavi.

Majk Cirbes je propustio susret u Atini, neće ga izvesno biti na parketu ni protiv Fenera. Nikola Ivanović u sudaru sa Zelenima proveo svega četiri i po minuta na parketu, pa ostaje da se vidi da li će dobiti ozbiljniju priliku večeras.

Sa druge strane Aleksandar Đorđević je imao velikih kadrovskih problem u poslednje vreme, ali se situacija popravlja. Van stroja je Pjerija Henri, u porazu od Monaka u minulom kolu nisu nastupili Ahmet Duverioglu, Metedžan Birsen i Melih Mahmatoglu, kao ni Jan Veseli i Marijal Šajok, koji su se oporavili od povreda i već neko vreme treniraju sa timom. Na parketu se posle višemesečne pauze našao Nando De Kolo, a u Monaku je posle duže vremena zaigrao i nemački reprezentativac Danilo Bartel.

Prethodni put ova dva tima delila su megdan na premijeri u elitnom takmičenju, a Fener je uz dosta muke slavio (61:57) početkom oktobra. Tako je upisao čak 11. pobedu nad timom sa Malog Kalemegdana u Evroligi (četvrtu vezanu), crveno-beli imaju samo dve. Tada je ubedljivo najbolji u Radonjićevoj ekipi bio Nikola Ivanović, koji je u Istanbulu ubacio 16 poena uz šest asistencija. Jasno je da će Crnogorac biti potreban ekipi večeras.

Fener je posle poraza od Anadolu Efesa u finalu Kupa Turske (72:86) neočekivano lako pao i u sudaru sa ekipom Saše Obradovića (78:92). Sredinom drugog kvartala Kneževi su napravili neverovatnu seriju 27:5, poveli sa 22 poena razlike i do kraja se nisu osvrtali. Jasno, odbrana je podbacila, ali dobra vest je da je De Kolo po povratku sa pauze bio drugi strelac utakmice sa 19 poena. Njega je sa pola koša manje ispratio Marko Gudurić, koji je u februaru bio najveća Đorđevićeva uzdanica.

Sastav iz Istanbula je u februaru najpre vezao sedam pobeda, pre nego što je pao u borbi za trofej sa gradskim rivalom, a potom i u okršaju sa Monakom. Reprezentativac Srbije i bivši igrač Zvezde je u tom periodu bio odličan, upisao dvocifren učinak na svim mečevima i u proseku beležio 15,25 poena. Pošto još uvek nije u potpunosti jasno u kom sastavu će Fenerbahče nastupiti, tačnije da li će neko od igrača koji su propustili poslednji meč dobiti priliku, izvesno je samo da će Gudurić biti najveća pretnja po koš srpskog šampiona. On je tri puta igrao protiv bivšeg kluba u dresu Fenera i u svakom od mečeva slavio. Nije ipak briljirao ni u jednom okršaju sa crveno-belima, najviše poena je postigao u drugom delu minule sezone (11), kada je Fener početkom januara slavio upravo u dvorani Aleksandar Nikolić (73:71).

Dejan Radonjić je pred večerašnji susret istakao da je najbitnije da njegovi puleni odigraju bolje nego pre dva dana u Atini.

"Pred nama je svakako izuzetno teška utakmica protiv ekipe koja je sjajna u Evroligi i ima odličnu seriju u kojoj je dobila 9 od poslednjih 11 mečeva u svim takmičenjima. Imaju veliki kvalitet na svim pozicijama. Mi ćemo pokušati kroz taj jedan trening na dan utakmice da se pripremimo za ovaj meč. Ono što nam je primarno je da odigramo bolje u odbrani nego što je to bilo u Atini. Jako nam je značajna i podrška navijača sa tribina i uz njih možemo da odigramo skoncentrisano i sa energijom ovaj meč", istakao je Radonjić.

Ognjen Dobrić se nada velikom broju navijača na tribinama.

"Odlična ekipa, u dobroj su seriji, vratio im se i DeKolo, ekipa je popunjena na svim pozicijama i moraćemo da odigramo zaista dobru utakmicu ako želimo do bodova. Izuzetno nam je važna podrška naših navijača, jer će nam ta dodatna energija sa tribina biti posebno važna", rekao je Dobrić.

Sale Đorđević dobro zna kakva atmosfera ga očekuje u Pioniru. Apostrofirao je Zvezdinu jaku odbranu i fizičku igru, napomenuo i da njegovi puleni moraju dobro da čuvaju loptu i smanje broj grešaka.

"Pred nama je teško gostovanje u jednoj od najtežih atmosfera u Evroligi. Protivnik je ekipa kojoj je najjača strana fizička igra. Jaki su i igraju čvrstu odbranu. Moramo za to da budemo spremni. Uz to, moramo da podignemo nivoe energije i shvatimo značaj ove utakmice na strani. Ključno će biti da iskontrolišemo izgubljene lopte", zaključio je Đorđević.

EVROLIGA - ZAOSTALI MEČ 19. KOLA

Nedelja

21.00: (2,15) Crvena zvezda (14,5) Fenerbahče (1,80)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK Crvena zvezdaKK FenerbahčeEvroligaMarko GudurićDejan RadonjićAleksandar ĐorđevićNikola IvanovićNando De Kolo

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara