Janis Sferopulos i Branko Lazić (©Starsport)
Janis Sferopulos i Branko Lazić (©Starsport)

Zvezda posle neuspešne španske turneje ide na noge Megi: Da na mladost i ambiciju odgovorimo čvrstom igrom

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.12.23. | 16:56

"Neće biti laka utakmica", dodaje kapiten crveno-belih Branko Lazić

Košarkaši Crvene zvezde nastavili su sa porazima na gostovanjima u Evroligi (0-7). Sa turneje po Španiji vraćaju se praznih šaka, pa su im na najvećoj evropskoj sceni dopisana dva poraza (4-9). Sada ih čeka još jedan meč na strani, ali u "komšiluku". Dočekaće ih u Hali sportova Ranko Žeravica ekipa Mege, u okviru 11. kola ABA lige (ponedeljak, 18.00).

Ponovo je crveno-belima malo nedostajalo da dođu do brejka u društvu najboljih. Još jednom ih je koštalo loše otvaranje susreta, što se posebno odnosi na duel sa Valensijom. U Vitoriji je jednostavno Baskonija krenula bolje. Sve je kao u Barseloni, Bolonji, pa i u Pireju, stalo u jedan napad (protiv Barse je bilo i više prilika). Crveno-beli su posle velikog zaostatka uhvatili priključak, izjednačili i imali priliku da preokrenu, ali je nisu iskoristili.

Izabrane vesti

Ipak, koliko je gust raspored naporan, toliko i daje šansu ekipama da se ekspresno vrate na željeni put. Tako će ekipa Janisa Sferopulosa imati priliku da popravi raspoloženje protiv tima koji je nikada nije savladao u ABA ligi (23:0). Grčki stručnjak ipak ne trči pred rudu, posebno nakon što je Mega uzela skalp aktuelnom šampionu Partizan Mozzart Betu.

"U ponedeljak nas očekuje izuzetno važna utakmica u regionalnom takmičenju. Mega je izuzetno mlad i talentovan tim. Moramo da budemo maksimalno fokusirani spremni za ovaj meč kako bi uveli utakmicu u ritam koji nama odgovora", istakao je Sferopulos pred duel sa timom Marka Baraća.

Mladi trener Mege napominje da je duel sa ekipom poput Zvezde pravi poligon da se njegovi igrači pokažu u lepo svetlu.

"Svaki duel sa evroligašem je sjajna prilika za naše mlade igrače da se takmiče sa najboljima. Ne treba mnogo trošiti reči o kvalitetu i iskustvu Zvezdinog tima. Sigurno je da su favoriti, ali mi ćemo dati sve od sebe da odigramo dobro svih 40 minuta. Nadam se da će publika imati priliku da uživa u dobroj utakmici," istakao je Barać.

Kapiten crveno-belih Branko Lazić još podiže obrtaje, s ozbirom da se nedavno oporavio od povrede. Ističe da neće biti jednostavno juriti se sa mladom i poletnom ekipom Mege, koja 11. rundu dočekuje sa polovičnim učinkom 5-5.

"Utakmice protiv Mege su po pravili mečevi koje najavljujemo kao duele sa vrlo mladom, talentovanom i ambicioznom ekipom koja uz to pravi dobre rezultate i beleži pobede.Tako je i ove sezone. Mladost i ambicija znače i dodatnu energiju na koju ćemo morati da odgovorimo na parketu čvrstom igrom. Neće biti laka utakmica, ali je na nama da se spremimo dobro i sa dobrim ritmom dodjemo do važne pobede,” kazao je Lazić.

Jedan od tih mladih igrača Mege koji se pokazao u dobrom svetlu na startu sezone je i Stefan Miljenović. Demnostrirao je svestranost, spremnost da se u ranoj fazi karijere podredi ekipi.

"Očekuje nas utakmica protiv evroligaške ekipe Crvene zvezde. Mi smo nakon poraza u Podgorici celu nedelju veoma naporno trenirali i ulazimo u utakmicu sa željom da se pokažemo u što boljem svetlu. Da pokažemo naš kvalitet i snagu, i da pokušamo u našoj hali da pobedimo prvoplasiranu ekipu lige," dodao je Miljenović.

ABA LIGA – 11. KOLO

Četvrtak:

Cibona – Split 81:73

/Aranitović 19 – Perković 13/

Petak:

Krka – Igokea 80:92

/Radovanović 14 – Milosavljević 25/

Zadar – Borac Mozzart 79:80

/Ramljak 19 – Segu 28/

Subota:

Mornar  Cedevita Olimpija 74:86

/Vejters 16 – Matković 24/

Budućnost - FMP 82:76

/Rajt 11 - Beson 19/

Ponedeljak:

18.00: Mega – Crvena zvezda

20.00: Partizan Mozzart Bet – Studentski Centar

*** Kvote su podložne promenama


tagovi

KK MegaKK Crvena zvezdaJanis SferopulosBranko LazićMarko BaraćStefan Miljenović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara