Adrijen Moerman (©AFP)
Adrijen Moerman (©AFP)

Adrijen Moerman se rastao sa Monakom

Vreme čitanja: 1min | pet. 20.01.23. | 23:14

Asvel ranije bio zainteresovan za njegove usluge, ali iskusni Francuz do kraja sezone neće moći da nastupa u Evroligi

Pao je Adrijan Moerman u drugi plan kod Saše Obradovića i bilo je jasno da je izgubio mesto u Monaku. Nije prešao u Asvel koji mu je nudio slabije uslove (1.000.000 za sezonu u Monaku) a sada se i zvanično rastao sa Kneževima i postao slobodan igrač.

Vicešampion Francuske je obelodanio da su dve strane sporazumno prekinule saradnju i da je iskusni krilni centar slobodan u izboru nove sredine. Opcije su mu u ovom trenutku ipak limitirane, jer ne može da pojača nijedan klub iz Evrolige.

Izabrane vesti

Prelazni rok za razmenjivanje igrača između evroligaških klubova je gotov, pa Moerman koji je upisao 16 nastupa u elitnom takmičenju ove sezone, neće moći da brani boje nekog drugog tima u društvu najboljih. Može da potpiše ugovor i nastupa u ostalim takmičenjima.

Moerman je u prvih osam utakmica beležio oko 20 minuta u proseku, ali je polako počeo da gubi na minutaži, dok ga na poslednja četiri meča nije ni bilo na parketu. Prosečno je beležio 2,9 poena i 2,8 skokova u Evroligi. Bio je bolji u Francuskoj sa 6,3 poena i 4,1 uhvaćenom loptom.



tagovi

Adrijen MoermanKK MonakoAsvel

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara