Adrijen Moerman (©AFP)
Adrijen Moerman (©AFP)

Milion razloga zbog kojih Moerman nije prešao u Asvel

Vreme čitanja: 1min | uto. 10.01.23. | 15:45

Iskusni krilni centar odlučio da ostane u Monaku, uprkos činjenici da ne igra i da ga je šampion Francuske želeo u svojim redovima

Rok za evroligaše da angažuju igrače iz drugih timova unutar društva najboljih je juče istekao. Asvel je do poslednjeg trenutka pokušavao da pojača konkurenciju u reketu angažovanjem Adrijena Moermana iz Monaka, ali nije uspeo da postigne dogovor sa dvostrukim šampionom Evrope.

Iskusni krilni centar do daljnjeg ostaje u Monaku, iako nije u planovima Saše Obradovića zbog slabih nastupa. To ga nije ubedilo da promeni sredinu, pa tim iz Vilerbana nastavlja potragu za pojačanjima, piše Ekip, a potvrđuje francuski BeBasket.

Izabrane vesti

Zbog čega bivši igrač Barselone i Anadolu Efesa nije hteo da napusti klub u kojem ne igra i preseli se u sredinu gde bi dobio adekvatnu minutažu? Razlog je vrlo jednostavan. Velika plata koju ima u kneževini.

Pomenuti BeBasket ističe da nije bilo logično da 34-godišnji krilni centar odustane od unosnog ugovora, teškog čak 1.000.000 evra po sezoni, kako bi igrao u Asvelu pod slabijim uslovima, pa pregovori sa timom Ti Džej Parkera nisu urodili plodom, iako su trajali čitavog ponedeljka, do poslednjeg trenutka za registraciju igrača iz drugih evroligaških ekipa.

Vrata za izlazak iz Monaka su mu i dalje otvorena, ali ukoliko se uželi košarke, moraće da napusti Evroligu. Navodi se i da Asvel nastavlja da prati situaciju, kao i da je u kontaktu sa njegovim ličnim trenerom Sebastijenom Moranom. Jasno, sve i da ga ubedi da odustane od ugovora u Monaku, neće moći da ga koristi u elitnom takmičenju.


tagovi

KK MonakoKK AsvelAdrijen Moerman

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara