Stefan Jović (©Star Sport)
Stefan Jović (©Star Sport)

Dobre vesti iz Niša: Stefan Jović stiže na pripreme Srbije!

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.07.23. | 16:00

Iskusni plejmejker priključiće se saigračima u trening-centru

Posle dolaska Filipa Petruševa, stižu nove dobre vesti, sada iz Niša - Stefan Jović priključiće se pripremama reprezentacije Srbije!

Kako javlja kolega Zoran Petković sa portala Sport juga, iskusni plejmejker zaigraće za Srbiju ovog leta i on će se saigračima priključiti u ponedeljak.

Izabrane vesti

Jović nije mogao da bude sa ekipom od početka priprema zbog teške situacije u porodici, ali je na kraju ipak i on dobio dobre vesti posle čega je odlučio da Svetislavu Pešiću potvrdi dolazak u trening centar u Staroj Pazovi.

Selektor je na konferenciji za novinare Jovića okarakterisao kao "jednog od najboljih srpskih plejmejkera u poslednjih 20 godina" uz poruku nade da će ipak moći da se pridruži reprezentativnim kolegama u akciji.

Od prvog dana selektor i plejmejker imali su dobar kontakt, zbog čega je iskusni stručnjak insistirao na tome da Jović zaigra za Srbiju u novembarskim kvalifikacijama, u trenutku kada nije imao klupski angažman. Ubrzo posle toga Nišlija je potpisao za Saragosu u kojoj je igrao vrlo dobro i zatim produžio saradnju.

Ovo će biti veliki podstrek za Srbiju koja je na okupljanju bila u problemu nedostatka klasičnog organizatora igre. Orlovi će prvi pripremni meč igrati 1. avgusta protiv Bosne i Hercegovine u Beogradu. Dva dana kasnije zakazan je duel sa Poljskom takođe u našem glavnom gradu, dok se 5. avgusta u Podgorici igra duel sa Crnom Gorom. Posle sledi odlazak na Akropolis kup u Grčku, pa duel sa Portorikom u Beogradskoj areni. Uskoro se očekuju zvanične informacije o prodaji ulaznica za taj duel. Za kraj ostaju pripremni dueli sa Kinom i Brazilom u Šenženu pre puta za Manilu.

Prvi duel grupne faze Srbija igra sa Kinom 26. avgusta od 14 časova po srednjoevropskom vremenu.



tagovi

Stefan Jovićkošarkaška reprezentacija SrbijeMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara