Kadar iz Tivolija sa meča Cedevita Olimpija - Partizan (Cedevita Olimpija / Aleš Fevžer)
Kadar iz Tivolija sa meča Cedevita Olimpija - Partizan (Cedevita Olimpija / Aleš Fevžer)

Jedna kesica zobenog keksa i kovanica koštali Cedevitu Olimpiju 15.100 evra!

Vreme čitanja: 1min | sre. 06.04.22. | 11:34

ABA liga sankcionisala Ljubljančane za prekršaje publike na meču sa Partizanom

Zbog propusta u organizaciji utakmice sa Partizanom jer su gledaoci tokom utakmice na teren ubacili kesicu zobenog keksa i jedne kovanice, disciplinski sudija ABA lige kaznio je Cedevitu Olimpiju 15.100 evra. Kazna je bila 15.001 evro zbog kese, a 500 zbog kovanice, ali je umanjena.

Kako je navedeno u obrazloženju "ova mera je izrečena sa ciljem preventivnog, a ne krajnje represivnog delovanja, pa je sudija odlučio da primeni jedinstvenu kaznu od ukupno 15.100 evra, što je više od najviše izrečene pojedinačne sankcije, a manje od zbira sankcija".

Izabrane vesti

"Postupajući u sportskom duhu, Disciplinski sudija dobronamerno ukazuje Cedeviti Olimpiji na mogućnost identifikovanja počinitelja prekršaja, čime se omogućava da klub nadoknadi troškove plaćene na ime kazne, a koje pravo na naknadu štete se ostvaruje u posebnom građanskom postupku", u odlucu o kazni ABA liga savetuje Ljubljančane.

Podsećanja radi, Cedevita Olimpija je u 24. kolu ABA lige, posle neizvesne završnice pobedila Partizan 81:79 i tako nastavila borbu za treće mesto, dok je crno-bele značajno udaljila od pol pozicije u plej-ofu regionalnog takmičenja.


tagovi

Cedevita OlimpijaKK PartizanABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara