Lebron Džejms (©AFP)
Lebron Džejms (©AFP)

Lebron piše istoriju - prvi igrač sa preko 10.000 poena, skokova i asistencija: Ostao sam bez reči

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.03.22. | 13:49

"Tako sam jednostavno gradio svoju igru, da mogu da postižem poene, skačem i asistiram", rekao je Džejms

Lejkersi igraju sezonu za zaborav, ali Lebron Džejms ne posustaje. Pokušava svim silama da odvuče tim iz Los Anđelesa u plej-of, ali na 15 utakmica do kraja situacija nije nimalo ružičasta. Sastav iz Stejpls centra je deveti na tabeli Zapada sa učinkom 29-38, direktan plasman u doigravanje je nemoguća misija, pa Kralju i drugovima ostaje da se nadaju da preko baraža (plej-in) mogu do naredne faze. Malo se šta može zameriti Džejmsu, koji igra u MVP modu u poslednje vreme, a u teškom porazu od Finiksa (111:140) postao je prvi igrač u istoriji sa preko 10.000 poena, skokova i asistencija tokom karijere.

Zaista neverovatan podvig 37-godišnjeg košarkaša. Igra 19. sezonu u najjačoj ligi sveta, ali je i dalje jedan od najboljih. Sa prosekom od 29,8 poena, 8,1 skokova i 6,3 asistencije nalazi se i u uskom krugu kandidata za MVP nagradu, koju je tokom karijere osvajao četiri puta (2009, 2010, 2012, 2013).

Izabrane vesti

Postao je u tekućoj takmičarskoj godini i najbolji strelac u istoriji NBA kada se saberu poeni iz regularnog dela sezone i plej-ofa. Nedavno je po 14. put u karijeri okončao meč sa 50 ili više poena i postao prvi igrač koji je nakon 35. godine uspeo da ubeleži takav učinak u više navrata u toku jedne sezone. U samo nedelju dana dva puta je to uradio.

Drugom asistencijom na utakmici sa Sansima, za trojku Karmela Entonija, ušao je i u klub igrača sa petocifrenim brojem završnih dodavanja. Sa ukupno 10.004 asistencije je sedmi na večnoj listi, ali niko se ne može pohvaliti i činjenicom da je pet cifara nadmašio u još dve statističke kategorije. Sa 36.824 poena treći je najbolji strelac NBA u regularnom delu sezone, a sa 10.150 uhvaćenih lopti 39. najbolji skakač. Samo 42 igrača su uspela da pokupe toliko lopti pod obručima u ligaškom delu takmičarske godine.

"Tako sam jednostavno gradio svoju igru, da mogu da postižem poene, skačem i asistiram. Ostanem bez reči kada mi se ovakve stvari dešavaju zbog činjenice odakle dolazim. Odmah počnem da razmišljam o rodnom gradu Ejkronu i odrastanju, počecima i snovima koje sam imao o ligi i igranju na najvišem nivou", rekao je Lebron.

Dominaciji se ne nazire kraj. Kralj je objavio da mu je cilj da makar jednu sezonu odigra sa sinom, što znači da će još najmanje tri provesti u najjačoj konkurenciji na planeti.

"Čast je biti deo ove lige šta god da se dešava sa ovom sezonom. Uvek se trudite da pobeđujete tokom ovog dugog maratona. Ovo što se večeras dogodilo nije značajno samo za mene, već i za moju porodicu i prijatelje", zaključio je Džejms.

Pred jednim od najboljih igrača u istoriji lige je ključnih pet utakmica, koje bi mogle da odrede sudbinu kluba pred plej-of. Lejkersi najpre dočekuju Toronto, a potom imaju četiri vezana gostovanja protiv Minesote, Reptorsa, Vašingtona i Klivlenda.



tagovi

Lebron DžejmsLos Anđeles Lejkers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara