Di Džej Sili (Foto: Starsport)
Di Džej Sili (Foto: Starsport)

Malo sjajni Sili, Budućnost u Andori završila sa Evrokupom

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.04.22. | 22:49

Podgoričani poraženi i pored odlične role američkog beka

Platila je Budućnost cenu loših izdanja u martu. Izabranici Aleksandra Džikića u plej-of su ušli sa petog mesta na tabeli, iako su dugo bili u borbi za najbolje pozicije u Grupi B. To ih je poslalo na Andoru, vodili su na poluvremenu, ali se domaćin predvođen Klevinom Henom izdigao po povratku sa odmora, došao do preokreta, a potom strpljivom i pametnom igrom u odlučujućem periodu i do pobede - 74:64.

Di Džej Sili je praktično igrao sam u drugom poluvremenu, pogotovo u trećem kvartalu tokom kojeg je namestio ruku. Susret je okončao sa 25 poena i 5/5 van linije 6,75, ali to nije bilo dovoljno Podgoričanima, jer iskusnog Amerikanca niko nije uspeo da isprati. Sa druge strane Hena je ubacio 21 poen, pogađao u ključnim trenucima i otrovnim strelama oborio na pleća tim iz glavnog grada Crne Gore. Andora u četvrtfinalu čeka bolje iz okršaja Gran Kanarije i Šlonska. Miriše na derbi ACB lige.

Izabrane vesti

Jagodić Kuridža, Micov i Sili su dobro otvorili meč i vodili Budućnost u prvom kvartalu. Na prvi odmor gosti su otišli sa tri poena viška. Usledila je veoma tvrda druga četvrtina, ali Podgoričani su se bolje snašli. Sačuvali su prednost iako su postigli samo 13 poena, čak je i uvećali za pola koša. A onda je usledila kobna treća deonica...

Po povratku sa pauze gosti iz Crne Gore nisu uspevali da pronađu gotovo nikakva rešenja na protivničkoj polovini. Sa druge strane su se raspucali Dru Kroford i Hena i očas se situacija preokrenula. Andora dobija treći kvartal sa 23:12 i na odmor odlazi sa sedam poena viška. Sili je ubacio 10 poena u pomenutom periodu, Kendrik Peri je dodao još dva.

Izdigli su se gosti po povratku sa pauze i serijom 10:2 otvorili odlučujućih 10 minuta. Preokrenuli su i delovalo je da će naplatiti sve promašaje iz prethodne četvrtine. Ipak, uzvratio je Hena. Tri trojke senegalskog reprezentativca, dodao je i Dianj jedno bacanje za ključnu seriju 11:0 i višak od devet poena na ulasku u poslednji minut. Sve je bilo jasno u Andori, Budućnost je završila sa Evrokupom.

Henu je u pobedničkoj ekipi ispratio bivši igrač Partizana Kodi Miler Mekintajer koji je susret okončao sa 12 poena, šest asistencija i pet skokova. Kod Budućnost su podršku Siliju pružili jedino Petar Popović i Marko Jagodić Kuridža sa po 11 poena. Mora se dodati da je reprezentativac Srbije sve poene ubacio u prvom poluvremenu.

EVROKUP - osmina finala

Utorak

Cedevita Olimpija - Turk Telekom 93:80

/Blažič 20 - Džonson 16/

Huventud - Ulm 73:79

/Vilis 17 - Kriston, Blosomgejm 21/

Andora - Budućnost 74:64

/Hena 21 - Sili 25/

Sreda

(1,55) Levaloa (14,50) Venecija (2,70)

(1,15) Partizan (20,00) Bursa (6,00)

(1,10) Valensija (23,00) Hamburg (7,50)

(1,10) Virtus (23,00) Lijetkabelis (7,50)

(1,05) Gran Kanarija (27,00) Šljonsk (10,00)


tagovi

KK Budućnost PodgoricaKK AndoraDi Džej SiliAleksandar DžikićMarko Jagodić Kuridža

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara