Nemanja Nedović (Foto: Starsport)
Nemanja Nedović (Foto: Starsport)

Nedović: Kada je na maksimumu, Vildoza među pet plejmejkera Evrope

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.11.22. | 11:23

"Monako ima sjajan individualni kvalitet. Ako dođemo do poslednje četvrtine sa šansom za pobedu, mislim da je sve moguće. Imamo dva dana da se pripremimo na najbolji mogući način i to ćemo uraditi", rekao je Nedović pred susret šestog kola Evrolige sa Kneževima

Košarkaši Crvene zvezde u 12.00 kreću put Monaka, gde ih očekuje duel šestog kola Evrolige sa ekipom Saše Obradovića (petak, 21.00). Utiske je na Beogradskom aerodromu pred put izneo povratnik na Mali Kalemegdan Nemanja Nedović.

Izabrane vesti

"Oćekuje nas teška utakmica. Monako igra zaista sjajno, ima odličnu ekipu, duplo veći budžet nego prethodne sezone. Na svakoj pozicij po dva vrhunska evroligaška igrača. Pokušaćemo na leđima poslednjih trijumfa u ABA ligi i Evroligi da nastavimo dobar niz i vratimo se u Beograd sa pobedom", istakao je Nedović.

Reprezentativac Srbije se oporavio od povrede koju je zadobio tokom Evrobasketa, ali odigrao tek dve utakmice u crveno-belom ove sezone.

"Osećam se dobro. Iz utakmice u utakmicu, dana u dan će biti sve bolje. Nisam ni blizu svog maksimuma, ali potrebni su mi treninzi i mečevi. Raduje me što pobeđujemo od kako sam se vratio".

Zvezdaška javnost mnogo očekuje od bekovskog tandema koji čini sa Lukom Vildozom.

"Luka je veliko pojačanje, osveženje za čitavu ekipu i uživanje je igrati sa takvim igračem. Kad neko provede pet godina u Španiji on mora da bude proveren igrač".

Da li je Argentinac među pet najboljih plejmejkera u Evropi?

"Kada je na svom maksimumu - sigurno. Drago mi je što imam priliku da igram sa njim. Možemo da napravimo ozbiljne probleme drugim ekipama", dodaje Nedović.

Smatra da crveno-beli imaju šansu protiv Kneževa koji su sezonu otvorili sa učinkom 4-1.

"Monako ima sjajan individualni kvalitet, pogotovu na spoljnim pozicijama. Napravićemo analizu, da vidimo koje su njihove mane i slabosti i da probamo tu da ih napadnemo. Ako dođemo do poslednje četvrtine sa šansom za pobedu, mislim da je sve moguće. Imamo dva dana da se pripremimo na najbolji mogući način i to ćemo uraditi".

Košarkaši Crvene zvezde u Monako putuju zajedno sa fudbalerima koje u četvrtak (18.45) očekuje meč poslednjeg kola grupne faze Lige Evrope.

"Neće ni njima biti lako. Ovo im je ključna utakmica za prolaz. Najgore je kad ne zavisi sve od tebe. Želim im svu sreću, pa da slavimo zajedno".

Nedović se nada da će sa saigračima imati priliku da bodri fudbalere na stadionu Luj drugi.

"Borim se za to. Mislim da će i nama značiti da gradimo timsku atmosferu, međutim postoji problem oko termina za trening. Dali su nam termin u toku fudbalske utakmice. Sad ću da ih ispritiskam još malo da pomerimo za ujutru", zaključio je Nemanja Nedović.



tagovi

KK Crvena zvezdaNemanja NedovićFK Crvena zvezdaEvroligaKK MonakoLuka Vildoza

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara