Marselo Uertas (FIBA.com)
Marselo Uertas (FIBA.com)

Neumorni Uertas planira da i u petoj deceniji igra košarku, Tenerife ne želi da mu kvari planove

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.06.22. | 14:32

Brazilac ostaje u španskom timu bar do leta 2024.

Marselinjo Uertas je nedavno napunio 39 godina, ali ne misli da ide u košarkašku penziju, već razmišlja o osvajanjima trofeja i u nardne dve sezone. Upravo na toliki period se dogovorio da produži ugovor sa ekipom Tenerifa.

Izabrane vesti

"Veoma sam srećan zbog toga. Naša saradnja je je bila dobra u protekle tri sezone, pa nema razloga da i dalje ne verujem u ovaj projekat i u tim", rekao je Uertas.

Brazilac čija profesioanlna karije traje od 2001. godine kada je potpisao ugovor sa Sao Paulom kažer da se nije zasitio košarke.

"Sve što sam postigao nastavlja da me motiviše i izaziva me da pokušam da ostvarim više. Svaki dan ulazim u dvoranu sa ambicijom da nastavimo da se borimo za onoliko koliko možemo. Važno je da da nastavimo da radimo kao da ništa nismo postigli. Ne možete se opustiti jer ste tri godine zaredom postigli neki cilj ili odradili sjajan posao, jer vam to ništa ne garantuje u budućnosti."

Zvanično najbolji igrač fajnal fora Lige šampiona i osvajač tog takmičenja sa kanarskim timom, neće mirovati ni ovog leta, već planira da igra za brazilsku reprezentaciju, a onda...

"Kada se vratimo iz reprezentacija, moramo da se vratimo sa najvećom željom da budemo u situaciji u kojoj smo bili poslednjih nekoliko sezona. Moramo da nastavimo da radimo još više i da budemo gladni novih uspeha", dodaje neumorni Uertas koji je bio pomogao ekipi Tenerifa da osvoji još i titulu Interkontinentalnog kupa 2020. godine, zatim da se domogne prvi put polufinala ACB lige, sa ostvarenim trećim mestom u regularnom delu sezone i plasira dva puta u polufinale Kupa kralja.

Zvanično drugi asistent u istoriji ACB lige (2.535 asietncija) i drugi svih vremena u Ligi šampiona (351) prvi put se obreo u Evropi 2004. godine kada je potpisao ugovor sa Huventudom. Sa timom iz Badalone osvojio je nakadašnji ULEB kup (danas Evrokup), dok je najblistavije dane imao u Baskoniji (2009-2011) i Barseloni (2011-2015), kada je podigao tri pehara ACAB lige (2010, 2012, 2014).

Okušao se u NBA, kao član Lejekrsa, ali nije imao preteranog uspeha u dve sezone, pa je odlučio da se vrati na Stari kontinent...


tagovi

KK TenerifeMarselinjo UertasFIBA Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara