Foto: Starsport
Foto: Starsport

Nikola Jović kao Nikola Jokić: Ostvario mi se san, spreman sam da igram šta god trener poželi

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.06.22. | 10:08

Biser Mega Mozzarta blista na treninzima Denvera i ne skriva visoke ambicije

Treninzi Denvera pred NBA draft prolaze u znaku Srba zahvaljujući talentovanom Nikoli Joviću. Biser naše košarke kojem se predviđa svetla budućnost ostavio je odličan utisak tokom perioda dokazivanja u Sjedinjenim Američkim Državama, a dodatni povod svima u Nagetsima da usmere pažnju na momka rođenog 2003. godine bilo je isto ime i slično prezime kao dvostruki MVP najkvalitetnijeg košarkaškog takmičenja - Nikola Jokić.

Poređenja sa sunarodnikom i priželjkivanja da NBA dobije još jednog fenomenalnog Srbina uveliko su aktuelna, a član Mega Mozzarta je u Denveru sumirao utiske.

Izabrane vesti

"Nikada nisam sreo Jokića, ali mi je to jedna od želja. Nadam se da ću ga uskoro upoznati", rekao je Jović novinarima u Bol areni.

Mladom košarkašu predviđa se da će biti među igračima draftovanim u prvom krugu, čime bi naopravio isti korak kao iskusniji sunarodnik, takođe ponikao u Megi. Talentovano krilo, želja je Denvera i očekuje sa da kao 21. pik završi među Nagetsima.

"Pokazao sam od svega pomalo. Demonstrirao sam šut, dodavanje, snalaženje na niskim pozicijama. Spreman sam da budem igrač kakvog trener želi. Ukoliko želi da budem šuter - biću, ako mu je vizija da trčim u tranziciji - uradiću to. Ukoliko bude želeo, igraću na svih pet pozicija".

Jovićev video sa treninga otklonio jei najmanje dileme, ukoliko su postojale pred draft zakazan za 23.jun. Niz pogođenih trojki postao je viralan i povod da se šira košarkaška javnost zainteresuje za Srbina spremnog za nove izazove.

"Igra u Evropi i ovde je zaista drugačija. Ovde se igra brzo sa mnogo šuteva. Znam da će biti teško, ali ako volite igru, ako imate strast prema njoj, sve će biti u redu. Ostvario mi se san. Sve ovo, naročito treninzi u dresu Nagetsa. Ljudi u Srbiji vole košarku. Jokić je dvostruki MVP i svi klinci sada žele da igraju košarku", rekao je mladi as Mega Mozzarta.


tagovi

Nikola JovićDenver NagetsNikola Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara