Željko Obradović (©Starsport)
Željko Obradović (©Starsport)

Obradović: Ne znamo da koristimo faul kad nismo u bonusu - najbitnije da je 1:0

Vreme čitanja: 4min | uto. 10.05.22. | 21:10

"U plej-ofu 1, 11 ili 21 razlike je svejedno. Na kraju se piše 1:0. Nema tu sad velikih promena, napravićemo analizu. Sve ono što su oni prikazivali u toku sezone je bilo manje više na istom nivou. Uvek se pripremaju detalji, pogotovu u plej-ofu. To treba da radimo i da vidimo da li možemo da odigrmao dobru utakmicu u Podgorici", rekao je trener Partizana posle trijumfa na startu polufinalne serije ABA lige

Košarkaši Partizana su gotovo rutinski dobili Budućnost na staru polufinala plej-ofa ABA lige (82:66). Posle nešto slabijeg starta brzo su uspostavili kontrolu, stekli dvocifrenu prednost sredinom drugog kvartala i do kraja se nisu osvrtali. Bilo je ipak oscilacija, pogotovu u trećem periodu, ali Budućnost nije uspela da kazni greške crno-belih. Željko Obradović je zadovoljan pobedom, ali ističe da ima stvari koje treba ispraviti.

Izabrane vesti

"Sve staje u to da je 1:0. Kad počneš plej-of najvažnije je da si stekao prednost. Sada da se pripremio što bolje i iskorenimo sve ono što nije valjalo. Bilo je i dobrih stvari. Ipak, ponovo pokazujemo nezrelost, ne znamo da koristimo faul kad nismo u bonusu. To je najveći problem ekipe od starta sezone, ponovio se i večeras. Čestitke igračima i navijačima na sjajnoj atmosferi i fantastičnoj podršci. Neverovatno je kako nas bodre i hvala im na tome", rekao je Obradović.

Pred duel trener crno-belih je izrazio nezadovoljstvo radom pojedinih igrača na trening i to je dalo pozitivan rezultat.

"Bila je reakcija, videlo se na terenu, neviđena želja kod igrača. Sve ono što na poslednjem treningu nije bilo na potrebnom nivou, večeras su nadoknadili ogromnom borbenošću i željom. To je preduslov da se igra ozbiljna košarka".

Ne znači mu previše što je upisan ubedljiv trijumf.

"U plej-ofu 1, 11 ili 21 razlike je svejedno. Na kraju se piše 1:0. Nema tu sad velikih promena, napravićemo analizu. Sve ono što su oni prikazivali u toku sezone je bilo manje više na istom nivou. Uvek se pripremaju detalji, pogotovu u plej-ofu. To treba da radimo na njima i da vidimo da li možemo da odigramo dobru utakmicu u Podgorici".

Govorio je i o ulogama u timu i igračima koji mogu da odgovore ne više pozicija.

"Krenuli smo sa postavom koja je klasika, igrači od jedan do pet. Madar, Glas, Trifa na tri, Zek i Matijas četiri i pet. Imamo mogućnost da kombijunemo raznorazne stvari, ali problem je kad imaš igrače koji teško prihvataju različite uloge u timu. To nije lako. Da ubediš visokog igrača da radi posao plejmejkera, ili daš niskom igraču da ide ispod koša i trpi malo kontakt. Što je inteligentniji igrač brže shvati. Svi najbolji igrači u Evropi su bili sposobni da rade tako nešto. Svejedno na koju poziciju ih staviš znaju da odreaguju odbranbeno i napadački".

U trećoj deonici su na površinu isplivale određene mane.

"Celo prvo poluvreme dve izgubljene lopte, u trećoj sedam. Izgubili smo četvrtinu i došlo se do toga da Budućnost ima više poseda od nas. To je iz agresivnosti i drugih razloga. Zna se kako se reaguje na agresivnu odbranu, kako se postupa, napada još agresivnije. Agresivna odbrana je dobra, ali ima i mnogo mana", zaključio je Obradović izlaganje na konferenciji za novinare posle utakmice u dvorani Aleksandar Nikolić.

Trener Budućnosti je čestitao rivalu na pobedi, a ključeve poraza našao u promašenim šutevima i nedostatku čvrstine.

"Ima tu stvari na kojima mi treba da povedemo računa, ima stvari koje su usko povezane sa nekom čvrstinom, što je važno protiv njih. Promašili smo dosta otvorenih šuteva, prvi put u sezoni smo imali više šuteva za tri, nego za dva poena. Idemo kući, da probamo da budemo bolji. Mislim da možemo da igramo bolje i pametnije", rekao je Aleksandar Džikić.

Smatra da njegovi igrači nisu bili nezainteresovani.

"Nemam taj utisak. Ne mogu da tvrdim i da je to neosnovano. Možemo bolje da targetiramo u napadu, da sprovodimo u delo ono što hoćemo. Da napadmao tamo gde mislimo da možemi da naporavimo najveću štetu. Možemo bilje i čvršće u samom reketu".

Videlo se i večeras da je Podgoričanima nedostajao centar Vili Rid, koji je zbog povrede završio sezonu još ranije.

"Najbolje znamo šta je Rid bio za nas i trudimo se da ne idemo toliko unazad. Šta bi bilo kad bi bilo, od toga nemamo ništa. To nam je što nam je, sa ovim igračima mormao da probamo da budemo bolji. Ovo je prva utakmice Paritzana posle jednog neprijatnog rezultata. Mislim da su igrali dobro, mi smo mogli bolje".

Zadovoljan je zalaganjem svojih izabranika, činjenicom da su iskreirali veliki broj otvorenih pogleda ka košu.

"Kada završiš ovoliko puta na parketu, bacali se za loptu, uzeli neke ukradene lopte, moramo da budem zadovoljan. Pravili smo otvorene šuteve, bitno je što smo ih pravili", zaključio je Džikić.


tagovi

KK PartizanKK Budućnost PodgoricaŽeljko ObradovićAleksandar Džikić

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara