Brin Forbs (©AFP)
Brin Forbs (©AFP)

Panatinaikos se ne zaustavlja, nanišanio i NBA pojačanje

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.07.23. | 15:27

Zeleni rešili da oforme strašan tim, na listi želja i Brin Forbs

Posle Kostasa Adetokunba, Dimitrisa Moraitisa, Luke Vildoze i Matijasa Lesora, Panatinaikos bi mogao da angažuje i jedno NBA pojačanja. Kako prenosi SDNA, američki košarkaš Brin Forbs ponuđen je ekipi iz Atine koja intenzivno razmišlja o njegovom angažovanju.

Ukoliko 29-godišnji košarkaš odluči da karijeru nastavi u Evropi, posle sedam godina u najjačoj ligi sveta, Panatinaikos je spreman mu ponudi ugovor i angažuje ga, kako se navodi.

Izabrane vesti

Forbs je proveo po dve godine na Klivlend i Mičigen Stejtu igrajući koledž košarku, 2016. je izašao na NBA draft, ali nije bio izabran. San Antonio mu je dao drugu šansu, proveo je četiri godine u timu, pre nego što je otišao u Milvoki i sa Baksima osvojio šampionski prsten 2021. godine.

Vratio se sa titulom među Sparse, proveo još polusezonu u Teksasu, pre nego što je u trejdu završio u Denver Nagetsima. Nije se dugo zadržao ni u Koloradu, pa su ga leta prošle godine angažovali Minesota Timbervulvsi. U smiraj roka za trejdove dobio je ispisnicu od tima iz Mineapolisa.

Nekoliko dana nakon što je ostao bez ugovora, uhapšen je u San Antoniju zbog porodičnog nasilja i već neko vreme je bez kluba.

Umeo je da blesne u NBA, odigrao vrlo dobro u sezoni 2018/19 i prosečno beležio 11,8 poena, 2,9 skokova i 2,1 asistenciju. Sa klupe je dao vredan doprinos i u dresu Milvokija, upisao 20 plej-of nastupa i beležio 6,6 poena na putu ka tituli.

Ipak, nakon toga su brojke krenule nizbrdo, dobijao je sve manje prilika i čini se da je spreman za novi izazov u Evropi. Možda baš u Atini.

Inače, Panatinaikos je krenuo i da se rastaje sa igračima koji nisu u planovima Ergina Ataman. Prvi je sidro digao Paris Li, iako je bio jedna od najboljih igrača u redovima Zelenim prošle sezone. Ipak, godina je bila izuzetno razočaravajuća i sa novim sportskim direktorom Sanijem Bečirovićem tim iz OAKA Arene je krenuo u kompletnu rekonstrukciju.


tagovi

EvroligaKK PanatinaikosKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara