Prvi Orlovi na okupu: Pojavili se Bjelica, Jović, Nedović, Raduljica...

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.06.21. | 16:05

Počinje spremanje za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre

Vreme je, počelo je okupljanje najboljih košarkaša koje Srbija poseduje. Pojavili su se prvi Orlovi koji su od prvog dana na raspolaganju selektoru Igoru Kokoškovu. Košarkaški savez Srbije je potvrdio da su se na pripremama pojavili Nemanja Bjelica, Stefan Jović, Nemanja Nedović, Miroslav Raduljica, Ognjen Jaramaz, Aleksa Avramović i Dalibor Ilić.

Kasnije će se i ostali igrači priključivati reprezentaciji kako budu završavali sa obavezama.

Izabrane vesti

Podršku prvim pristiglim reprezentativcima i stručnom štabu pružio je i predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, kao i bivši reprezentativac Nenad Krstić, danas potpredsednik KSS-a zadužen za mušku košarku. Takođe, prisutan je bio i generalni sekretar Zlatko Bolić.

Srbija će raditi u Beogradu, potom sledi selidba u Atinu gde će od 18. do 20. juna da odigra kontrolne mečeve na Akropolis kupu protiv domaćina Grčke, te Portorika i Meksika.Generalnu probu Srbija će imati protiv Meksika 23. juna u Beogradu.

Do tada se očekuje da bi najveći deo tima trebalo da bude na raspolaganju selektoru Kokoškovu, s tim da je učešće dvojice NBA asova Nikole Jokića i Bogdana Bogdanovića i dalje upitno zbog plej-ofa i dugačke sezone.

Prema planu rada, prvi trening Orlova biće održan u večernjim časovima, dok će se ostatak igrača, u dogovoru sa stručnim štabom, priključivati timu po završetku klupskih obaveza tokom narednih nekoliko dana.

Novi članovi stručnog štaba su kondicioni trener Marko Sekulić i Aleksandar Matović koji će biti zadužen za individualan rad sa igračima, kao što smo i najavili.



tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeNemanja BjelicaNemanja NedovićMiroslav Raduljica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara