Detalj sa treninga Partizana
Detalj sa treninga Partizana

Smailagić pred Virtus: Hemija napreduje, atmosfera je pozitivna, ima dosta smeha i šale – očekujemo pobedu

Vreme čitanja: 4min | pon. 06.03.23. | 23:12

“Znamo šta je pred nama i šta je na talonu. Izaći ćemo i dati sve, najbitnije je da želimo više pobedu od njih”, rekao je Joanis Papapetru

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Italije)

Prošlo je tek oko 48 sati od dramatičnog susreta sa Splitom, a košarkaši Partizan Mozzart Beta su već odradili dva treninga i spremili se za sudar sa Virtus Bolonjom. Rano jutros doputovali su u Italiju i već oko 19.30 kročili na parket. Kako kaže Joanis Papapetru, sve teče u pravom smer.

Izabrane vesti

"Sjajno smo se spremili. Imali smo tešku utakmicu za vikend, ali i oni su igrali u nedelju i nije im bilo lako. Situacija je ista za sve, naš posao je da se spremimo i idemo dalje, bilo da su pobede ili porazi. Kao i uvek, svaka naredna utakmica je najvažnija. Dobro smo se pripremili i daćemo sve od sebe na terenu", rekao je grčki reprezentativac posle odrađenog treninga u Virtus Segafredo Areni.

Osetili su crno-beli obruče i parket veoma specifične dvorane, koja se nalazi u sklopu sajamskog kompleksa, sa montažnim tribinama. Trenirali u veoma dobrom raspoloženju. Sve je delovalo haromonično u Bolonji. Posle zajedničkog pozdrava, koji je označio kraj, pojedini igrači su nastavili da šutiraju, drugi su sedeli sa strane i zbijali šale. Jam Madar je čak pokazao i fudbalsko umeće - sa košarkaškom loptom. U Matijasa Lesora je ušao duh Njegovog letećeg visočanstva, pošto je pokušao da skine čuveno zakucavanje Majkla Džordana i let sa linije za slobodna bacanja.

Sve ide prema planu, a kao i uvek, uz atmosferu kao veliki adut, Alen Smailagić veruje u dobar rezultat.

"Možda je glupo da kažem, ali očekujem pobedu, kao i uvek. Za to se pripremamo, radimo jako i mislim da imamo šanse da dobijemo iako nismo imali puno vremena za odmor. Uigrani smo, hemija napreduje, videli ste na kraju treninga da je tu dosta osmeha, šale, pozitivna je atmosfera", istakao je mladi centar Partizana za Mozzart Sport.

Svesni su beogradski crno-beli da ih čeka težak zadatak, iako je Virtus minule sedmice doživeo težak poraz u Istanbulu od Fenerbahčea (72:104), a potom je tek u poslednjim sekundama oborio Tortonu u Palakanestru pre 24 sasta (91:90). Ipak, Papapetrua ti rezultati ne zavaravaju i očekuje reakciju Bjankonera.

"Sigurno, pokušaće da odreaguju. Proradi sportski ego, bore se za plej-of poput nas. Očekujemo tešku utakmicu, znamo šta je pred nama i šta je na talonu. Izaći ćemo i dati sve, najbitnije je da želimo više pobedu od njih", rekao je Papapetru, a onda prokomentarisao i glavne kvalitete narednog rivala:

"Veoma će biti važno da počnemo dobro u defanzivi. Marko Belineli je opasan, harizmatičan, ima poene u rukama... Tu je i Teodosić koji radi sve - imaju veoma kvalitetnu ekipu, dobre igrače i na unutrašnjim pozicijama. Moramo da budemo agresivni u odbrani, da postavimo pravila, jer igramo na strani i znamo kako je to. Moramo da budemo agresivni i čvrsti".


Dakle, defanziva će igrati bitnu ulogu, a Smailagić izdvaja još jedan segment koji će mu posebno značiti u duelima sa iskusnim Tornikeom Šengelijom.

"Treba samo da budem koncentrisan, što je nama najveći problem. Kada nemamo tu energiju kad nismo pred našim navijaćima, ali nadamo se da će to sve da bude u redu i da ćemo održati energiju kao kod kuće", kazao je Alen.

Jasno je da od snažnog Gruzina preti velika opasnost, ali utisak je - ne i najveća. Ta uloga rezervisana je za Marka Belinelija koji je u fantastičnoj formi. U nedelju je podsetio na najbolje dana, kada je bio jedan od pouzdanijih šutera u NBA, pošto je Tortoni spakovao devet trojki.

"Nema posebnog tretmana, to je Belineli. Vrhunski strelac. Nadajmo se da je pogodio sve trojke na prethodnoj utakmici. Bićemo agresivni, truditi se da im limitiramo selekciju šuta, otežamo posao", istakao je grčki reprezentativac, a slično zbori i Smailagić, mada nije hteo previše da otrkiva:

"Ključ je da zatvorimo njihovog najboljeg šutera i sprečimo poene iz reketa. Da ne otkrivam dalje tajne i naše strategije".

Papapetru bi mogao da ima posla i sa Šengelijom i sa Belinelijem, s obzriom na činjenicu da ima kvalitet da pokrije nekoliko pozicija, što Željko Obradović ćesto koristi, pa bivšeg kapitena Panatinaikosa upotrebljava na pozicijama tri i četiri.

Različite su pozicije, morate da se prilagođavate. Možda izgleda slično, ali razlikuje se i u napadu i odbrani... Srećan sam što sam tokom karijere mogao da igram na više pozicija", zaključio je Joanis Papapetru.

Partizan i Virtus će se po treći put sastati u Evroligi, italijanski tim ima dve pobede, ali u prvom delu tekuće sezone crno-beli iz Beograda su više nego ubedljivo slavili u Štark Areni (90:62). Sa učinkom 14-12 sede na šestom mestu evroligaške lestvice i drže sve u svojim rukama kada je borba za osam najboljih u pitanju. Ne i tim iz Bolonje, koji je ispod plej-of crte i kaska dve pobede za Partizanom.


tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetAlen SmailagićJoanis PapapetruMArko BelineliTornike Šengelija

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara