Sanadze i Korkmaz (FIBA)
Sanadze i Korkmaz (FIBA)

Turci zapretili: Ako ne dobijemo snimke sigurnosnih kamera, napustićemo Evrobasket!

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.09.22. | 23:25

Potpredsednik KS Turske tvrdi da su njihovog igrača u tunelu napala troijica gruzijskih reprezentativaca i obezbeđenje

Kao da dva produžetka nisu bila dovoljna Gruziji i Turskoj, pa je krenuo i "treći". Ali, ne na terenu već van njega, jer je perma navodima turske ekspedicije Furkan Korkmaz napadnut u tunelu od strane trojice gruzijskih igrača i obezbeđenja.

Kako je objavio ugledni novinar Bein sporta Ismail Šenol turskog reprezentativca su napali Tornike Šengelija, Goga Bitadze i Duda Sanadze s kojim se Korkmaz sukobio tokom meča zbog čega su obojica isključeni.

Izabrane vesti

Potpredsednik Turske košarkaške federacije Omer Onan izjavio je da će Turska napustiti Evrobasket ako ne budu obezbeđeni potrebni snimci.

"Ako nam ne stignu snimci sigurnosnih kamera, napustićemo turnir", naveo je Onan u zvaničnom saopštenju koje prenosi Basketnews.

Takva izjava usledila je pošto je pomoćnik selektora Turske Hakan Demir na konferenciji za novinare rekao da su Korkmaza napala trojica gruzijskih igrača i obezbeđenje.

"Na terenu uvek postoji tenzija, a atmosfera je bila veoma dobra. Dobro, nešto se desilo između igrača. Ali posle toga, naš igrač je išao ka svlačionici, a u tuču su se umešala tri gruzijska reprezentativca plus obezbeđenje. To je neprihvatljivo. Igrači mogu da se svađaju na terenu, ali van njega oni su prijatelji. Ali ako se umešaju obezbeđenje ili policija, ne znam... Pogledaćemo snimak. Ali ovakve stvari su veliko razočarenje. Došli smo ovde da igramo košarku i izabrali smo ovu zemlju za bratsku zemlju. Nažalost, desilo se. Gruzija je dobila utakmicu i mi im čestitamo, nije problem. Problem je šta se desilo u hodniku. Naravno, do naše klupe stigla je vest šta se desilo u hodniku i kako je naš igrač napadnut. Da dodam, tu su i propuštene 22 sekunde. Pratićemo i ovu situaciju", naveo je Demir.

Selektor Gruzije Ilijas Zurosa je na pitanje novinara na konferenciji za medije rekao da nije čuo za incident ispred svlačionice..


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara