Željko Obradović (© Star Sport)
Željko Obradović (© Star Sport)

Željko Obradović: Jedna lopta, skok ili odbrana, mogu da odluče ko će u Kaunas

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.05.23. | 14:44

Trener Partizan Mozzart Beta pričao je o šansama ekipe pred put u Madrid na odlučujući meč sa Realom

Bliži se ključna utakmica, momenat kada će biti poznato da li Partizan Mozzart Bet ili Real Madrid idu na Fajnal for u Kaunas. Majstorica je zakazana za sredu, a crno-beli dan pred put su odradili još jedan u nizu treniga kako bi se što bolje spremili za najveći izazov u sezoni.

Izabrane vesti

"Raspoloženje nije previše različito u odnosu na prethodni put kada smo se spremali za Madrid", priča Željko Obradović i priseća se činjenice da su crno-beli dva puta slavili do sada u glavnom gradu Španije.

Prvu utakmicu su crno-beli pobedili trojkom Kevina Pantera, a potom dominacija u drugoj utakmici koja je prekinuta tučom. Taj incident je preokretnuo dalji tok serije s obzirom da se Real u Beogradu vratio u igru i izjednačio rezultat na 2:2.

"Peta utakmica, nema šeste, to je valjda problem... Neko će na Fajnal for, svašta se desilo u ovoj seriji i peta će da odluči. Idemo sa željom da damo sve od sebe i naravno da smo iz ove dve utakmice u Beogradu izvukli pouke i razgovarali na treninzima kako bismo popravili šta nije valjalo. Pre svega moramo da na Tavaresu postavimo odbranu, da im ne dozvolimo kontre i da imamo bolji protok lopte kao odgovor na njihovu zonu", istakao je Obradović.

Govoreći o povratku Kevina Pantera u tim posle posle odrađena dva meča suspenzije, on je kazao da će njegovo prisustvo biti veoma važno.

"Kevin Panter je kapiten i lider tima i njegovo prisustvo će biti veoma važno", kazao je Željko Obradović.

Govorio je najtrofejniji košarkaški trener u Evropi i o statistici, koja govori da nikada u istoriji Evrolige u majstorici nije pobedio gostujući tim.

"A imate i onaj drugi podatak da onaj ko je vodio sa 2:0 nije ispao, ali statistika postoji da bi se neke stvari menjale. Videćemo u sredu posle utakmice šta je bilo. Pogledajte poslednju utakmicu kako smo izgubili, jedna lopta, skok, odbrana, to može da odluči. Sve su to faktori koji odlučuju na košarkaškoj utakmici i treba biti spreman na sve i reagovati na tok utakmice".


Plejmejker Parnog valjka, Dante Egzum prokomentarisao je povratak Kevina Pantera, koji zbog suspenzije nije mogao da igra na prethodna dva meča.

"Duga je ovo serija, bila je uspona i padova, vodili smo sa 2:0 i znamo da je moguće da pobedimo. Kevin Panter? Njegova igra savršeno odgovara onome što mi hoćemo da igramo kada oni igraju zonu, kada može da šutira. On je naš kapiten i značajan je na terenu", rekao je Egzum.




tagovi

KK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara