Matijas Lesor (©Reuters)
Matijas Lesor (©Reuters)

Lesor pred put u Madrid: Da limitiramo Tavaresa, kad smo agresivni možemo da dobijemo svakoga

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.05.23. | 14:04

Partizanov centar spreman za majstoricu sa Realom

Biti ili ne biti. Jer više nema prostora za ispravke. Partizan Mozzart Bet nije iskoristio dve šanse u Beogradu, ali će zato u majstorici sa Realom u Madridu ponovo moći da računa na Kevina Pantera, junaka iz one prve dve utakmice u španskoj prestonici.

Nažalost, opet crno-beli neće biti kompletni, u prvoj beogradskoj utakmici povredio se Aleksa Avramović, ali Panterov povratak trebalo bi da zakomplikuje život Kraljevskom klubu, uveren je i Partizanov centar Matijas Lesor.

Izabrane vesti

Ne mogu da predvidim budućnost i kažem koliko će biti drugačije, ali Panter je odličan igrač, naš najbolji poenter. On je igrač kome ide poslednja lopta, igrač koji sam sebi stvori priliku za šut, ali koji kreira i za druge. Timovi koji ga brani moraju da obrate posebnu pažnju kada je on tu, ali moramo da se postaramo da i drugi igrači budu otvoreni, da imaju prostor”, rekao je Lesor na poslednjem treningu crno-belih pred sutrašnji put u Madrid.

Naravno, sam Panter neće moći sam, svesni su toga svi u srpskom klubu. Međutim, one dve madridske pobede na startu plej-of serije ulivaju dozu optimizma?

Naravno, ali neću sada da kažem da idemo tamo i dobijamo sigurno, ne smemo tako da razmišljamo. Idemo da budemo ono što jesmo. Da igramo odbranu, ako budemo agresivni. Kada smo takvi možemo da dobijemo svakoga na bilo kom parketu. Zavisiće od toga koliko agresivni budemo, koliko budemo imali želje i koliko budemo bili fokusirani”.

Sam Lesor će morati da bude posebno fokusiran, jer je u četvrtom meču mogao još jednom da vidi koliko je opasan protivnik Valter Tavares, najbolji centar Evrolige.

Trudićemo se da ograničimo njegov doprinos igri. Jasno, on je odličan igrač, atipičan, ne igraš svakog dana protiv takvog. Nije lako igrati protiv njega. Ali igrali smo već nekoliko puta i u nekim utakmicama smo uspevali da ga ograničimo, potrudićemo se da to učinimo i sada”.

Na kraju…

Znamo šta nas čeka, ovo je utakmica za Fajnal for. Imali smo dve na domaćem terenu na kojima nismo uspeli da uradimo ono što smo želeli, ali imamo još jednu šansu”, smireno će Lesor.

 



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetMatijas LesorKK Real Madrid

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara