Matijas Lesor (©Starsport)
Matijas Lesor (©Starsport)

Zvanično - Matijas Lesor u crno-belom

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.12.21. | 11:23

Više nema dileme, francuski košarkaš je novi igrač Partizana

Kako je najavio Mozzart Sport, Matijas Lesor je novi košarkaš Partizana. To je i zvanično potvrđeno od strane kluba, koji je postigao dogovor sa francuskim košarkašem o saradnji do kraja tekuće sezone. Ovaj 26-godišnji centar se tako vraća na Jadran, gde je u sezoni 2017/18 igrao za Crvenu zvezdu.

Bilo je pisanja i tokom leta da bi mogao da se vrati u Srbiju. Spekulisalo se o njegovom povratku na Mali Kalemegdan, ali i o interesovanju crno-belih. Na kraju je završio u Makabiju, ali mu je saradnja sa timom iz Tel Aviva istekla krajem novembra. Nije dobio produžetak, s obzirom da se Ante Žižić oporavio, iako je ostavio vrlo dobar utisak. Upisao je pet nastupa u Evroligi uz prosek od 7,4 poena i 3,4 uhvaćene lopte po meču. Najbolju partiju prikazao je protiv kluba u Zvezde. Crveno-belima je ubacio 16 poena, uz to četiri uhvaćene lopte i dve asistencije.

Izabrane vesti


Lesor je karijeru počeo u Šalonu, za koji je nastupao dve godine. Potom je zaigrao za Nanter, gde je ostavio odličan utiska, osvojio Kup Francuske i FIBA Evropa kup, pa ga je primetila i Crvena zvezda. Stigao je na Mali Kalegmdan i proveo sezonu u crveno-belom, da bi 2018. godine osvojio i titulu u Srbiji. Sa Zvezdom je igrao i finale ABA lige i pretrpeo poraz od Budućnosti, a ostao je upamćen po promašaju zicera u finišu četvrte utakmice u Podgorici.

Posle Zvezde je otišao u Malagu, onda u Bajern, a prethodne sezone bio je jedan od glavnih nosilaca Monaka u istorijskoj sezoni kneževskog kluba koji je osvojio Evrokup i plasirao se prvi put u Evroligu. Prosečno je beležio 12,5 poena i šest skokova po utakmici. Posebno se istakao u četvrtfinalu Evrokupa protiv ekipe Budućnosti, kada je proglašen i za MVP te runde takmičenja.

Partizan je odavno istakao da radi na angažovanju još jednog centra, a potraga je sada okončana angažovanjem Matijasa Lesora. Dokazao je Francuz da ima kvalitet za Evroligu, dok je u Evrokupu bio dominantan. Važan dodatak za ambicije ekipe Željka Obradovića, koja je i pre dolaska 26-godišnjeg košarkaša bila u najužem krugu favorita za osvajanje trofeja u ABA ligi, ali i drugorangiranom evropskom takmičenju.



tagovi

Matijas LesorKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara