Matijas Lesor (Foto: fiba.basketball)
Matijas Lesor (Foto: fiba.basketball)

Mozzart Sport saznaje: Matijas Lesor na korak do Partizana

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.12.21. | 23:11

Francuski centar blizu dogovora sa crno-belima

Pričalo se tokom leta o mogućem dolasku Marijasa Lesora u Crvenu zvezdu i Partizan, ali na kraju od realizacije transfera nije bilo ništa. Francuski centar je završio u Makabiju, sa kojim je potpisao ugovor na dva meseca. Bio je u Izraelu do kraja novembra, a onda je ponovo postao slobodan igrač. Priča s crno-belima je poslednjih dana aktuelizovana. Prema nezvaničnim saznanjima Mozzart sporta Lesor je na korak, odnosno na potpis do dresa Partizana.

Ukoliko sve bude proteklo kako su dve strane planirale, Lesor će se igrački vratiti u Beograd posle tri i po godine, jer je tokom sezone 2017-2018, igrao za Zvezdu, s kojom je osvojio srpsku titulu, ali su crveno beli ostali bez jadranske krune u finalu s Budućnosti. Beograđanima je izmakao trofej posle poraza od crnogorskom timu u petom meču finalne serije. Lesor je ostao upamćen po promašaju zicera u finišu četvrte utakmice u Podgorici.

Izabrane vesti

Posle Zvezde je otišao u Malagu, onda u Bajern, a prethodne sezone bio je jedan od glavnih nosilaca Monaka u istorijskoj sezoni kneževskog kluba koji je osvojio Evrokup i plasirao se prvi put u Evroligu.

Prosečno je beležio 12,5 poena i šest skokova po utakmici. Posebno se istakao u četvrtfinalu Evrokupa protiv ekipe Budućnosti, kada je proglašen i za MVP te runde takmičenja.

Tokom dva meseca provedenih u Makabiju odigrao je pet evroligaških utakmica,s prosekom od 7,4 poena, 3,4 skoka i 0,6 asistencija. Najbolju partiju prikazao je protiv kluba u kome je nekada igrao - Crvene zvezde. Crveno-belima je ubacio 16 poena, uz to četiri uhvaćene lopte i dve asistencije.


tagovi

KK PartizanMatijas Lesor

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara