"Saša Obradović"
"Saša Obradović"

Bravo Srbine! Saša Obradović skinuo skalp NBA šampionu – Alba savladala Sparse uz zvuk sirene!!! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sre. 08.10.14. | 23:18

Džamel Meklin u poslednjim sekundama pogodio izuzetno težak šut o tablu za pobedu 94:93

Saša ObradovićTrijumf koji će se u Berlinu večno pamtiti iako je u pitanju revijalna utakmica. Saša Obradović skinuo je skalp kakvim samo privilegovani mogu da se podiče. Njegova Alba je savladala vladajućeg NBA šampiona San Antonio Sparse – 94:93!

Koš odluke za euforiju u taboru nemačkog predstavnika u Ligi šampiona postigao je Džamel Meklin uz zvuk sirene, iako su Sparsi pet sekundi pre kraja imali napad i loptu sa strane. Ali, jeftino prodata lopta skupo ih je koštala pošto je Meklin pogodio izuzetno težak šut o tablu za senzacionalnu pobedu Albe.

Izabrane vesti

Meklin je meč završio sa 18 poena (uz 10 skokova) i zasenio učinak asa San Antonija Tonija Parkera, koji je ubacio 28 poena. Tim Dankan je dodao 14 poena i imao 10 skokova, Kavaj Leonard je postigao još 14 koševa, San Antonio je meč otvorio vođstvom 22:6, ali nije vredelo. Aleks Renfro i Klif Hamonds su ubacili po 15 poena za Albu i Meklinu pružili podršku kakva mu je bila potrebna.

Kada su Grega Popovića po završetku meča novinari upitali - Kada ste shvatili da je Saša Obradović rešio da vas pobedi? – čuveni NBA stručnjak je odgovorio: "Odmah na početku. On je Srbin".

Inače, pre Obradovićeve Albe  aktuelnog šampiona NBA lige savladali su još samo Makabi davne 1978. (protiv Vašingtona je bilo 98:97) i Barselona 2010 (LA Lejkersi otpisani rezultatom 92:88).

Bravo gospodine Obradoviću!

(FOTO: Star Sport)


tagovi

AlbaDžamel MeklinEvroligaNBA ligaSaša Obradović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara