Mijajlo Marsenić i Dejan Milosavljev (©Starsport)
Mijajlo Marsenić i Dejan Milosavljev (©Starsport)

Marsenić i Milosavljev za trofej protiv "ubice bundesligaša"

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.05.23. | 13:02

Liga Evrope: Fukse Berlin u finalu danas (18.00, Arena Sport 4) u Flensburgu veliki favorit protiv Granoljersa koji je izbacio već dva nemačka tima u dosadašnjem toku takmičenja

Fukse Berlin verovatno neće moći do titule u Bundesligi pored Kila i Magdeburga, ali mu se smeši trofej u Ligi Evrope, drugorangiranom takmičenju na Starom kontinentu. Tim za koji godinama igraju Mijajlo Marsenić i Dejan Milosavljev danas (18.00, Arena Sport 4) u Flensburgu odmeriće snage sa senzacijom ove sezone, Granoljersom.

Španski tim je do meča za trofej eliminisao već dva bundesligaša, Flensburg u dvomeču četvrtfinala i Gepingena u polufinalu u subotu. Fukse je favorit. Blistao je srpski tandem u subotu protiv Monpeljea (35:29). Mijalo Marsenić je postigao šest golova iz isto toliko pokušaja, dok je Dejan Milosavljev imao 11 odbrana.

Izabrane vesti

Prva zvezda tima iz nemačke prestonice je sjajni levoruki Danac Matijas Gidsel, dok su odlični u subotu bili krilni igrači, danski veteran Hans Lindberg i Crnogorac Miloš Vujović.

18.00: (1,20) Fukse Berlin (11,0) Gepingen (5,60)

Granoljers ruši sve redom, stigao je na pobedu od senzacije. Španski tim predvode na terenu veteran Antonio Garsija Robledo koji i sa 39 godina igra fantastično i supertalentovani Nigerijac, desni bek Jusuf Faruk, najbolji strelac tima sa 71 golom u Ligi Evrope. U subotu je šest puta zatresao mrežu Gepingena.

U subotu je fenomenalan bio i mladi Guri sa devet golova. Granoljers je godinama poznat po svojoj Akademiji, jednoj od najboljih na svetu. Budžet u odnosu na Berlin je bar 10 puta manji.

Dva i po sata ranije (15.30) Gepingen i Monpelje igraju za utešno treće mesto.

15.30: (1,50) Monpelje (8,50) Gepingen (3,15)

Prošle godine su do trofeja u ovom takmičenju stigli rukometaši Benfike, a perjanice tima bili su srpski reprezentativci, Lazar Kukić i Petar Đorđić.

LIGA EVROPE – FINALE (FLENSBURG)

Nedelja

18.00: (1,20) Fukse Berlin (11,0) Gepingen (5,60)

ZA 3. MESTO

15.30: (1,50) Monpelje (8,50) Gepingen (3,15)

***kvote su podložne promenema



tagovi

Fukse BerlinRukometna Liga EvropeMijajlo MarsenićDejan Milosavljev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara