Nemanja Pribak (©Starsport)
Nemanja Pribak (©Starsport)

Problem za Vojvodinu i Partizan: SEHA liga se raspada?

Vreme čitanja: 1min | pet. 04.03.22. | 14:49

Regionalna rukometna liga tek što je startovala mogla bi da bude i završena. Gasprom je bio glavni sponzor

Šta će biti s regionalnom rukometnom SEHA ligom, takmičenjem u kome učestvuju dva najbolja srpska kluba – Vojvodina i Partizan? Prošlog meseca su odigrane prve utakmice nove sezone. Novosadski crveno-beli i beogradski crno-beli su odigrali po jedan meč, poraženi na svojom terenima od Vardara, odnosno Eufarm Pelistera iz Bitolja.

Liga je i krenula traljavo. Skraćena je usled pandemije virusa korona. Vesprem i Meškov Brest bi trebalo da se uključe u nokaut fazu, ali… Takmičenje bi moglo da se i ne nastavi. Naime, glavni sponzor lige je ruska naftna kompanija Gasprom. Džin iz Sankt Peterburga je pod udarom sankcija zbog rata u Ukrajini.

Izabrane vesti

Pitanje je da li će u novonastalim okolnostima ova velika kompanija u većinskom vlasništvu Vlade Rusije da nastavi da finansira ovaj projekat koji traje više od 10 godina.

Hrvatski Jutarnji piše da će SEHA liga teško da opstane. Vodeći ljudi ovog takmičenja zasad se ne oglašavaju. Partizan je trebalo da igra prošle nedelje na Banjici protiv Zagreba, ali je taj meč odložen. Ukrajinski prvak Motor iz Zaporožje još nije odigrao nijedan meč, dok je recimo najtrofejniji klub u ovom takmičenju, Vardar, odigrao već tri meča (dva poraza i trijumf).

20.00: (1,07) Nant (16,0) Dankerk (11,0)

Podsetimo, EHF je izbacila sve beloruske i ruske kubove iz međunarodnih takmičenja, kao i reprezentacije ovih zemalja. Branilac titule u SEHA ligi je mađarski Vesprem.



tagovi

SEHA ligaSEHARK PartizanRK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara