Komentari na vest

Škola koja se mora proći: Belgijanke mladoj Srbiji podelile lekciju

G

Gost 1960

pre gotovo 3 godine

У већини коментара видим огорченост родитеља чија деца нису ушла у ужи избор за репрезентацију и то разумем, али омаловажавати успехе селектора и председника ОСС није у реду. Олимпијска, светска и европска одличја су за поштовање, имајући у виду у каквим условима раде наши спортисти. Наравно Боричић је у целу причу ушао због своје ћерке, али његов допринос за развој српске одбојке је као и допринос Небојше Поповића за кошарку. Када мислите да је спорт у паду појаве се два МПВ у две најјаче лиге на свету - Јокић у НВА и Мицић у ЕЛ, тако ће бити у сваком спорту у коме имамо озбиљне тренере и спортске раднике.
5

555 333

pre gotovo 3 godine

Nemas ti druze pojma!Roditelji ogorceni,kakvi roditelji?Ili si ti zapravo jedan roditelj koji ne moze da podnese da mu je cerka katastrofalna?Kakav Boricic bre,taj sto je sa onim iz Vizure obesmislio odbojku?Taj Boricic se toliko nakrao para da ne mora dan da provede vise u odbojci,ucenjivao odbojkase i odbojkasice Crvene Zvezde a i ostalih ako traze svoje pare da nece videti reprezentaciju,sto su od odbojkasica Vizure i Zvezde od cetvorogodisnjih ugovora cinili da preko noci budu slobodni igraci i da pojacaju jedan od ta dva kluba ili da stanu Terzicu na raspolaganje
V

Vini Gogniti

pre gotovo 3 godine

Bukvalno se najezim kad procitam "igracica"...Svi imaju odbojkasice,samo mi "igracice"...
G

Gost 1960

pre gotovo 3 godine

,,Стручњаци" много сте строги према нашим девојкама, а и наслов није адекватан. Недостајала је једна лопта у правом тренутку да победа пређе на нашу страну и никакву лекцију нам нису очитале, као што ни ми нисмо јуче очитали лекцију Кини. Ове девојке неће више никада играти у овом саставу, а када њих 3 - 4 уђе у А селекцију њихов квалитет ће се драматично побољшати. Припреме ће бити дуже и квалитетније. И оно најважније тренираће их и водити Зоран Терзић. Сигуран сам да их је он водио победили би смо и Турску и Белгију. Ова екипа Белгије не би освила 15 поена у сету против наше А селекције. Размишљајте о томе.
P

Pozz by stručnjak

pre gotovo 3 godine

Pa čuj, i ti da sedneš na klupu reprezentacije 20 godina uletela bi ti jedna generacija koja je dobra. Šta je taj Terza napravio 15 godina pre toga? Ništa, prosek rezultate imao, sa prosek odbojkašicama. O samom načinu krojenja spiska ne bih ovom prilikom. To pod jedan, pod dva, one svakako u A selekciji ne mogu toliko napredovati, reprezentacije predstavljaju kupljenje kajmaka. One da bi napredovale to moraju da rade u svojim klubovima, a da li imaju domete za one najveće klubove u kojima se najstrožiji rad i disciplina traži, videćemo.
V

Vini Gogniti

pre gotovo 3 godine

Terzic i ovaj treneri klase,svaki tajm-aut je od prilike "moramo da damo poen" i "Ajde da primimo loptu",takav trener i ti mozes da budes.Taj Terzic je pokazao kakav je covek kad se resio Spasojevicke zbog Ognjenovicke i kad je sklonio Jovanu Stevanovic.A da ne pricamo o kombinacijama sa Boricicevim savezom odnosno relacijom Crvena Zvezda - Vizura.
V

Vini Gogniti

pre gotovo 3 godine

I da dodam jos,nisu ni Belgijanke kompletne,nas prvi tim ce ih verovatno pobediti na evropskom prvenstvu ali i njima je fali 3-4 sjajnih devojaka
M

Mnogo stručnjaka

pre gotovo 3 godine

Niko od ovih poznavaoca odbojke i stručnjaka da pomene fantastičnu igru Belgije u polju. Prva stvar, poredjenje muške i ženske odbojke u dobi od nekih 19-20 god je degute. Druge dimenzije. Mala Carić će za 2-3 godine biti top korektor. Ona sad ima 3m dohvat pri smeču, sa ovakvom gradjom. Samo da se opusti i mora malo da ojača. Lazovićka je prototip igračice kod koje nema nazad. Nije istina da puca stalno kratku dijagonalu. Većinom dobija takve lopte. Dalje, dizači loši, i jedna i druga. Laki za čitanje. Spore lopte na krajeve. Nisu odigrale 2 tempa u petom setu. Ne slažem se za srednje blokere. Nema tu materijala za ozbiljnu odbojku.
V

Vini Gogniti

pre gotovo 3 godine

Da si pazljivo citao umesto sto si gledao kome prvo da zabodes minus video bi da sam i ovde sad ali i ranije u vise navrata hvalio Belgijanke.Video bi da sam govorio da su nam tehnicari 0 i video bi da sam svaki put pohvalio Lazovic.
V

Vini Gogniti

pre gotovo 3 godine

I umalo da zaboravim,svakako bi video da sam hiljadu puta pisao kako ovo sa odbojkom nema veze
A

A prijem ko bandera

pre gotovo 3 godine

Pa fantastično igraju u polju kad te cure svojom igrom i zaslužuju da budu tamo. Kod nas sa druge strane sve može, pa se tako zanemari 7 drugih libera da bi se poslao 8. libero lige (koju inače bije glas da ne zna rotacije), da stvar bude jasnija, buca broj #32. Toliko.
M

Mnogo stručnjaka

pre gotovo 3 godine

Vini zmaju, nit sam ti "zabo" minus, niti plus. Na krivoj si adresi, ne ocenjujem komentare. Da, video sam da si hvalio Belgiju i NE, nisam video da si stavio akcenat na vrhunsku igru u polju protiv Srbije (konkretno). Kao stručnjak, morao si ukazati na činjenicu da je Belgija imala" jedan od onih dana" kad ti sve polazi za rukom i kad si na svakoj lopti. Ne umanjujući pri tom kvalitet te ekipe. I pored takvog "usera" mi odigramo egal meč u 5 setova gde 2 lopte rešavaju. Dalje, neumesno je reći da ovo nema veze sa odbojkom. Nije u redu zbog te 2 igračice koje "imaju veze" sa istom i jedne koja se trudi. Apropo toga što ti smeta termin "igračica", kaži ti meni da li one "igraju" odbojku ili "pevaju" odbojku?
V

Vini Gogniti

pre gotovo 3 godine

@Mnogo strucnjaka Pa vidis druze,da si zaista obratio paznju na igru Belgije video bi da su one svaki mec igrale jednako dobro i da dan od juce nikako ne moze da bude kako si ga nazvao "user",pogotovo ne mecevi sa dosta jacima od nas koje su igrale u pet setova.Da pratis redovnije klupsku odbojku znao bi da kod Ilke Van De Viver i Selin Van Gestel jednako dobro igraju,Van Gestel vrlo ozbiljna uloga i odlicne partije u Italijanskoj ligi sa Il Bizonteom iz Firence,pritom Bizontina,uopste u A1,ne moze da bude bilo ko a posto iskreno ne verujem da si i pokusavao da ispratis Targoviste jer da jesi znao bi da su dosta dobre i da imaju nekoliko jako teskih rivalki poput Medgidije,Albe Blaz ali su i gotovo redovne u evropskim kupovima i da je kroz taj kup prolazilo dosta ozbiljnih odbojkasica ali i da znas uopste malo vise o Van De Viver bi ti bilo jasno o kakvom igracu se radi kad je igrala za sve one klubove.Znajuci sve to apsolutno je jasno da sreca nema veze sa tim ali je i neukusno,da ne kazem bas bezobrazno govoriti u tom kontekstu.Dok su one pobedjivale ili gubile 7 od 9 meceva 3:2 ko god da je sa druge strane a uglavnom su jaci rivali od njih jasno se moglo zakljuciti kakva je situacija sa njima a njihova tehnika i nasa su nebo i zemlja.Gotovo svaku nasu utakmicu nama pobedjuje Lazovic koja je u stanju i loptu iza glave da pretvori u poen za nas.I da,dovoljan je motiv da znam da igraju u Superligi i da sam deo njih vise godina gledao u istoj da bi video koliko su "kvalitetne" i koliko im se lopta jedva krece kakve balone daju a kao takve one su najbolje u nasoj ligi,onda pogledaj kakva je nasa liga i kakve su zapravo one a za Lazovic jednu losu rec nisam nikada izgovorio i kada kazem da ono sa odbojkom nema veze je apsolutno jasno ako nju pohvalim da se to ne odnosi na nju.
G

Gost385

pre gotovo 3 godine

Al dobro igrala belgijanka broj 3 brit erbots 25 poena
V

Vini Gogniti

pre gotovo 3 godine

Strasna odbojkasica!Ona je i najbolji poenter Lige Nacija,veliki talenat,e to se zapravo zove talenat a ne ovo sto nasi sve redom nazivaju talentom i ko jeste i ko nije.Devojka koju je jako tesko zaustaviti i koja vec cetiri godine igra u Italiji,dve godine za UYBA,proteklu sezonu u Novari a i naredne ce igrati u Novari
3

385

pre gotovo 3 godine

Zbunio sam se imala je 28 poena ali kako igra svaka joj cast
V

Vini Gogniti

pre gotovo 3 godine

Opet to plakanje o mladosti...Dzabe se zanosite,nista nisu mnogo starije Belgijanke ali one igraju odlicno i tehnicki su svetlosnu godinu ispred ovakve ekipe cak i bez Dominike Sobolske danas,Laure Hejrman,Dominike Strumilo i Kaje Grobelne.Znao sam da ce biti mnogo teze nego sa Kinom jer znam dobro kakva je koja ekipa.Vise je bezobrazno i tragicno vaditi se na godine za cisto neznanje,pa i Lisinac,Okolic,Starovic,Pekovic i ostali su na isti nacin poceli i nisu ni blizu ovako losi tehnicki bili a pljuvali su ih svi duzi niz godina,pogotovo posle poraza od Nemaca a pola tih velikih poznavalaca blage veze nema pa prica da su Nemci slabi!Belgijanke ginu za svaku loptu i toliko preciznije igraju da je suvisno komentarisati.Kanada jeste jedna od najslabijih ali ona mala Kiera Van Rik je KLASA!Gledao sam je malo pre nego sto je tek zagazila u evropu a sad prelazi u THY,to govori da je devojka elita a Kros,Hov i Grej su isto dosta opasne.Nije problem gubiti ali traziti izgovore i zmureti na traumaticnu odbojku je bezobrazluk.Gocanin je jedna velika 0 na celom turniru a vazi kao za jednu od talentovanijih,Djurdjevicka suspendovana bila danas i nema je ni protiv Kanade zbog rasizma a bolje da su Anu Tadic doveli jer je od Gocanin svakako bolja.A tek ona sto utrcava ispred Lozo da smecuje i nabada u mrezu...
x

xy

pre gotovo 3 godine

Posle 9 meceva neke stvari su jasne. Deci tipa Uzelac, Gocanin. ovde nije mesto, za njih je ovo previsok nivo trenutno, Ali, da se kaze nesto o par igracica koje bi navodno trebalo da nakon Olimpijade udju u A reprezentaciju, Lazovic - sokantno je da ona u 80 odsto napada udara iskljucivo dijagonolu i to najcesce skracenu. Otuda su je Belgijanke cekale i sa osmehom kupile masu ispucanih smeceva. Katarina kao da nije cula za blok aut ili paralelu. Ona je za sada daleko od Mihajlovicke i ako ovakva udje u A tim nece biti dobro. Sara Lozo ocajna na prijemu celi turnir. Ako to ne popravi , ostace prosek proseka. Kocicka jedina konstantna i objektivan kandidat za A tim, ali...posto imamo ocajan prijem ona dobije 2 lopte po setu da ispuca kroz sredinu. Tehnicar Jaksic...Koliko ta devojka lose dize, koliko joj lopti ide u mrezu i koliko je sve to sporo,,,Markovic? Spora, mnogo joj treba da pokrije blok da ga spoji....Medic - nista posebno. Sara Caric? Naizgled potencijal. Dobar odraz, pristojna ruka, ali prijem i igra u polju - slabo, sporo...Nazalost price o "supertalentovanoj generaciji" ne piju vodu - jedna od njih ima vec sada materijala za A tim, jedna je na pola puta, a treca ima jos mnogo posla da bi postala igracica. Mislim na Kocic, Lazovic i Lozo. Ostale devojke tesko da će u igrackom smislu nesto posebno da napreduju ovog leta. Ja to tako vidim. Mozda sam strog, ali 9 meceva je dovoljno da se donesu neki zakljuci. Mi smo svetski prvaci , a ovde pravih zamena NEMA.
O

OdbojkaNS

pre gotovo 3 godine

Ajd' ukratko, Aleksandra Uzelac je 2004. godište (16 godina trenutno), svakako ovo nije njen nivo, ali vreme je pred njom. Svakako jedna od devojaka koja ima potencijal za velike stvari. Gočanin sa druge strane apsolutno ne zaslužuje poziv. Osmi libero u Superligi prošle sezone, u reprezentaciji je jer je guraju i to je svima jasno. Tent je dobrim delom zbog nje ostao kratak za titulu prošle sezone. Ali dobro, "stručnjaci" znaju, tako im se i vraća. Sara Carić je korektor, nije primač servisa. Ona može da uđe na prijem, ali nije to u potpunosti to, pa ne treba ni uzimati za veliko zlo. Mihajlović/Lazović, pa nemojmo da se pravimo da je Brankica sad neka klasa igrač. Bolja jeste (pre svega zbog iskustva) ali sad da ima neki arsenal u napadu pa i nema baš, udri iz sve snage pa šta Bog da. Tako da Lazovićka zaostaje malo, ali ništa što se ne može nadoknaditi. Lozo presmešna da konkuriše za A selekciju. Ostalo se manje više slažem. Sportski pozdrav!
V

Vini Gogniti

pre gotovo 3 godine

@OdbojkaNS iskreno Mihajlovicka vise igra jer je veteran i bez namere da je osporim smatram da nije bas toliko dobra koliko se hvali,cak mi vise deluje da gura na snagu pa sta bude.Lazovicka ce u Monci kod Marka Gasparija da napreduje ozbiljno i u to ne sumnjam,dobra je devojka a projekat mladih odbojkasica koje obecavaju uz par iskusnih da ih predvode koji je zapoceo jos pokojni legendarni Migel Anhel Falaska je odlicno nastavljen i daje rezultate.Lazovicka je u LKS Lodju dobra bila mada i ona i Alagierska su veliku zasluzugu morale da pridodaju Brit Bongaerts koja im je sve moguce i nemoguce delila kao na tacni dok su njih dve tri utakmice odigrale savrseno pa opet naredne tri bile u stanju arenu da promase a ne polje.Sada ce imati Alesiu Oro koja je jos bolja od Bongaerts,bukvalno cista elita i po mnogima u Italiji a i meni bolja od Ofelije Malinov.
x

xy

pre gotovo 3 godine

Stvar je u tome sto ce neke od ovih igracica verovatno morati da udju u A tim nakon Olimpijade ili bar nakon Svetskog prvenstva dogodine. Rasic, Veljkovic, Ognjenovic, mozda i Mihajlovic, odlaze. Ni libera nisu u cvetu mladosti. Neke posle Tokija odlaze, neke dogodine.. Mi sem Lazovic trenutno nemamo nikog da udje na mesto primaca. Kocicka je takodje ona na koju se racuna u srednjacima. Za Ognjenovicevu nemamo zamenu, ni Mirkovicka joj nije blizu,a tek ove iz Riminija...Srecom pa je Boskovicka jos mlada, ali bice takmicenja na kojima je nece biti i koga imamo na zameni? Prosecnu Bjelicu i Caric? Tanko je to...Bojim se osetnog pada kvaliteta kada pocne razlaz sadasnje reprezentativne ekipe...
V

Vini Gogniti

pre gotovo 3 godine

@xy Koliko god da ne volim stvari van terena koje radi Ognjenovicka onakvog igraca ko zna kada cemo imati...Sladja Mirkovic ne znam sta trazi u Eczacibasiju jer ni blizu nije takvog nivoa odbojke a veliki samar svakom ljubitelju odbojke je ignorisanje Dani Radenkovic!Danica je u Trefl Sopotu igrala fenomenalnu odbojku,pobedjivala je Novaru sa Trefl Sopotom,odlicna je bila u svim takmicenjima sa njima,isto i sa MKS Miszinom,igrala za Pjacencu i Kazalmadjore,obozavali su je bukvalno,za Sveriner ali eto,nama ona ne treba...Sad je u Altaju igrala sa Lozo,opet najbolja bila.